torsdag 26 december 2013

Gigolomordet

Gigolomordet av Mehmet Murat Somer

"Istanbuls berömda deckartransvestit måste ut i hetluften igen! Helt ur slag efter att ha blivit dumpad av sin senaste älskare, faller hon handlöst för den rike och mäktige advokaten Haluk. Men deras slumpartade möte får oanade följder när en ökänd gigolo hittas mördad och Haluks svåger grips för mordet. Med sina thaiboxningskunskaper, sin oemotståndliga Audrey Hepburn-stil och en aldrig sviktande jaktinstinkt nästlar sig vår hjältinna in i Istanbuls nyrika och mest glamourösa kretsar för att nysta upp en omfattande utpressningshärva och fånga en gäckande mördare."


---------------------------------------------------
Beroendeframkallande är väl det minsta man kan säga om dessa Hop-çiki-yaya-deckare! I alla fall har jag totalfastnat och väntar ivrigt på varje ny bok om Istanbuls transor och deras äventyr.

Gigolomordet är en aning allvarligare än de två tidigare böckerna, Profetmorden och Lustmordet, men det har kanske att göra med att hjältinnan precis varit djupt deprimerad efter att ha blivit dumpad. Och det är det här som jag hittills faktiskt saknat lite, att få ytterligare en dimension till huvudpersonen. Utöver hen är Ponpon en av de absoluta favoriterna - det går ju bara inte att låta bli att gilla hen!

Och nu är det bara att vänta på nästa Hop-çiki-yaya-deckare och jag hoppas det inte tar alltför länge. Det här är böcker som jag läser med ett leende på läpparna.

Tack 2244 för rec.exet!

Gigolomordet finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Ginza


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar