lördag 14 december 2013

Syndabekännelser

Syndabekännelser av Alex Kava

"Den 17 juli avrättas seriemördaren Ronald Jeffreys, dömd för de avskyvärda morden på tre pojkar. Med sig i graven tar han en fruktansvärd sanning som ingen velat lyssna till.

Tre månader senare hittas ytterligare en pojke död, mördad på samma sätt som Jeffreys offer.

Nu kan sanningen inte längre ignoreras.

Platte City i Nebraska har knappt återhämtat sig från den skräck Ronald Jeffreys spridit, när en ung pojke hittas mördad. Nu grips staden återigen av panik. Sheriff Nick Morelli är medveten om att han inte är kompetent nog att lösa fallet på egen hand.

Maggie O'Dell är en av FBI:s bästa profilexperter. Fortfarande inte helt återställd efter det trauma ett tidigare fall åsamkat henne åker hon till Nebraska, fast besluten att återfinna sitt självförtroende. Tillsammans med sheriffen börjar hon sätta samman en kuslig bild av en mördare.

När ännu en pojke mördas och en tredje kidnappas, inser Nick och Maggie att tiden håller på att rinna ifrån dem. Så börjar den fruktansvärda sanningen klarna. Blev Jeffreys dömd för brott han inte begått?

------------------------------------------------------

När jag brukade pendla till jobbet så var det precis sådana här böcker jag ville ha att läsa på tåget. Det skulle helst vara så bloddrypande som möjligt och helst seriemördare  så att jag orkade hålla koncentrationen så tidigt på morgonen. Och jag märker nu också att jag lätt fastnar när jag börjar läsa sådana här böcker. De är lättlästa, det är mycket action och det är klara gränser mellan de goda och de onda. Man lägger inte ner alltför mycket tid och ork för att försöka komma underfund med vem som är mördaren för det kan man gissa sig till ganska snabbt - intrigen är inte precis lysande intelligent. Men det här tjänar sitt syfte, Syndabekännelser är en perfekt "mellan bok" när man bara vill vila ögonen lite.

Syndabekännelser finns att köpa hos t ex

Adlibris  (CD-bok på engelska)
Bokus (e-bok på engelska)
CDON (CD-bok på engelska)

Bokbörsen (pappersformat, svenska)

2 kommentarer:

  1. Haha din beskrivning hade jag kunnat skriva. De är så klockrena de där harlequin thriller böckerna, man fastnar direkt, det händer hela tiden saker och de är lätt lästa :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oja, perfekta när man behöver rensa hjärnan lite...

      Radera