tisdag 31 december 2013

Lärjungen

Lärjungen av Hjorth Rosenfeldt

" En uppmaning från Riksmordkommissionen hade cirkulerat någon vecka. De skulle informeras om dödsfall som uppfyllde vissa kriterier.

Om offret hittades i sitt sovrum.
Om offret var bundet.
Om offret hade halsen avskuren.

En rad brutala kvinnomord begås i Stockholmstrakten. Riksmordkommissionen med Torkel Höglund i spetsen kommer ingenvart.
Morden påminner in i minsta detalj om de dåd som utfördes av Edward Hinde, en seriemördare som Sebastian Bergman satte bakom lås och bom för femton år sedan. Där sitter han ännu.
Sebastian Bergman har egentligen lämnat polisen, men han tvingar sig in i utredningen. Snart upptäcker han att morden hänger ihop på ett sätt han aldrig kunnat föreställa sig."

-----------------------------------------

Jag ser fortfarande positivt på Hjorth Rosenfeldts deckare. Men jag gillar fortfarande inte Sebastian Bergman. Och inte gillar jag heller att han och hans problem får så stort utrymme i böckerna.

I övrigt är handlingen nånting som man sett förut, det är lite ett beprövat recept, en copycat som kopierar en seriemördare och mördar kvinnor på ett brutalt sätt. Så där är det ingenting nytt precis, men det är nog lite det som håller intresset uppe också. Man kan ungefär räkna sig till vad som kommer att hända och vem som är skurken, men slutet är lite överraskande och lämnar lite frågor som man vill få svar på. Alltså måste jag nu läsa tredje delen också.

Lärjungen finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Ginza (ljudbok)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar