torsdag 12 december 2013

Projekt Rosie

Projekt Rosie av Graeme Simsion

"Don Tillman är 39 år och ska gifta sig. Han vet bara inte med vem än.
Han har aldrig passat in i några sociala sammanhang och har svårt att få kontakt med kvinnor. Men som den strukturerade forskare Dan är utformar han Projekt Fru - ett frågeformulär som ska hjälpa honom att hitta den perfekta partnern. Hon får absolut inte röka, dricka, ogilla kött, komma för sent eller rubba hans inrutade liv.
Rosie Jarman gör allt detta. Hon är spontan, smart och snygg, och vänder upp och ner på hela Dons tillvaro. Ju mer Don engagerar sig i Rosies liv, desto mer börjar han släppa på sina strikta rutiner. Han lär sig också de mest oväntade saker, som varför örsnibbslängden inte styr vårt partnerval, varför han aldrig varit på en andra dejt och varför glass smakar annorlunda i New York."


-----------------------------------------------

Jag hann en bit in i händelserna innan jag insåg att det var nånting i bakhuvudet som pockade på min uppmärksamhet  - på något sätt kändes berättelsen bekant. Helt plötsligt slog det mig att det jag kom ihåg var Livet från den ljusa sidan med Jack Nicholson och Helen Hunt.
Precis som Livet från den ljusa sidan är det här en  liten berättelse om den omöjliga, excentriske mannen som hamnar i sällskap med en kvinna som egentligen, enligt hans sätt att se på saken, är totalt opassande för honom.
Det är hjärtevärmande feelgood om att även udda personer kan hitta kärleken även om den kanske inte alltid blir såsom man hade planerat.

Gillade du Livet från den ljusa sidan så lär du gilla Projekt Rosie.

Projekt Rosie finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Ginza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar