söndag 1 december 2013

La Peregrina

La Peregrina av Cecilia Samartin

"Jamilet visste att Señor Peregrino hade älskat Rosa mer än någonting annat i världen. Ändå var hon förvånad över att han verkade veta så lite om henne...

Den unga mexikanskan Jamilet bor i Los Angeles, där hon genom sitt arbete på ett psykiatriskt sjukhus blir god vän med den excentriske señor Peregrino. Med Jamilets hjälp får den gamle mannen tillbaka sin frihet, och han gör henne officiellt till sin arvinge. Men Jamilet kan inte glömma señor Peregrinos berättelse om hur han som ung vandrade den legendariska pilgrimsvägen till Santiago de Compostela i Spanien och mötte sitt livs kärlek Rosa - bara för att förlora henne.

Jamilet känner ett oförklarligt band till Rosa. När hon får veta att både hon och Rosa föddes med samma slags eldsmärke, satsar hon allt på att ta reda på Rosas historia, även om det innebär att hon måste bryta mot lagen och sätta sitt förhållande till señor Peregrino på spel.

Jamilets sökande för henne till Mexiko och Spanien där hon gör upptäckter mer fantastiska än hon någonsin kunnat föreställa sig."


----------------------------------------------------


La Peregrina är en fristående fortsättning på Señor Peregrino och går alltså att läsa separat. Ändå är jag glad att jag redan läst Señor Peregrino innan jag tog itu med La Peregrina, det blev en helhet på det sättet. Första boken är ju Señor Peregrinos berättelse om pilgrimsfärden och vad som hände. Den här andra delen är berättad ur Rosas synvinkel. Och som en röd tråd i båda finns Jamilets liv i nutid och hennes sökande efter sanningen om föräldrarna.

Berättelsen i den här boken  är också  en blandning av realism och magi/mystik, den t o m slutar med en hel del frågetecken. Då får man bara komma ihåg det som sägs i boken

"...det finns ögonblick i livet då man inte behöver förstå, bara tro på sig själv och det man djupt inom sig vet är sant."

Det finns en nästan drömsk stämning i boken som dröjer sig kvar länge efter att man har läst sista sidan.

Tack till Bazar förlag för rec.exet!

La Peregrina finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Ginza
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar