lördag 7 december 2013

Magikerna

Magikerna av Lev Grossman

"Quentin Coldwater är begåvad men olycklig. Han går sista året på high school och är bevisligen ett geni. Dock är han fortfarande hemligt besatt av en serie fantasyböcker han läste som liten, om det magiska landet Fillory. I jämförelse med det känns allting i det riktiga livet grått och meningslöst.
Allting förändras när Quentin oväntat blir antagen till Brakebills, ett hemligt och synnerligen exklusivt college i New York, där han ska komma att genomgå en grundlig och tuff utbildning i hur man praktiserar modern magi. Han bekantar sig också med annat man stöter på i college: vänskap, kärlek, sex, alkohol och droger. Trots det saknas någonting fortfarande, och magin skänker honom inte den lycka och äventyrslust han hoppats på. Det finns heller ingenting som kan förbereda honom på den förbluffande upptäckt som väntar efter examen..."

---------------------------------

Jag är helt och hållet nybörjare när det gäller fantasy, men jag har faktiskt lovat mig själv att försöka läsa lite mer sådant det här året. Det har tyvärr inte blivit så mycket av den varan ändå, alltså blev jag intresserad av Magikerna när den kom.

Med tanke på att jag ändå läst de flesta Harry Potter-böckerna och gillat dem, så hade jag ju lite förväntningar på Magikerna, trots att jag hört att den inte var lika bra. Men, å andra sidan, det är nog svårt att jämföra ngn bok inom samma genre med  Harry Potter

Jag hade lite svårt att komma igång med boken, början var lite seg, men när Quentin väl blev antagen till Brakebills blev det bättre och jag började faktiskt tycka att det va rätt så underhållande. Men, den känslan höll inte i sig speciellt länge. Efter Quentins examen blir det segt igen och tyvärr tyckte jag det höll i sig resten av boken. Det var lite berg-och-dalbana över Magikerna kändes det som. Det "vuxna" inslaget i Magikerna är ju att det finns sex, alkohol och droger med i handlingen, men jag vet inte riktigt hur mycket det tillförde boken egentligen.

Fantasy är ju alltså inte något som jag läser i vanliga fall, men t ex Harry Potter tyckte jag ändå var väldigt underhållande.Och Magikerna gjorde man ju reklam för som "Harry Potter för vuxna" så egentligen borde jag ju ha gillat den mer än jag gjorde. Men jag ogillade den inte heller, så totalt sett så blir nog min känsla mer "neutral" än så länge och så hoppas jag på att nästa bok. Magikernas kung, gör större intryck på mig.


Tack till Pocketförlaget för rec.exet!

Magikerna finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Ginza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar