tisdag 10 december 2013

Tematrio - Önskeklappar

I veckans Tematrio vill Lyran att man

Berätta om tre tillskott som känns nödvändiga i din bokhylla!

Oj, bara tre! Det är inte lätt att försöka begränsa sig till bara tre, det är ju så många böcker jag känner att jag absolut behöver i min bokhylla. Men jag får väl försöka

1. Jonas Gardells trilogi Torka aldrig tårar utan handskar. Den har ju tokhyllats och även om jag har ett "naturligt motstånd" (pga hyllningarna har man nog lite för högt uppskruvade förväntningar och så blir man besviken "var det inte mer än det där?") mot just tokhyllade böcker, men den här trilogin känner jag at jag vill ha.

2. Indigo Bloomes Avalon-trilogi alt Tiffany Reisz Original Sinners-trilogi. Som motvikt till den tyngre litteratur som bosatt sig i mina hyllor passar det bra med lite erotik.

3.  Och så gärna nånting som jag vanligtvis inte läser, t ex lite fantasy. Måste ju bredda min läsning och fantasy är nånting som jag inte känner till speciellt bra. Så tips på bra fantasyläsning för nybörjare emottages tacksamt! 

Utöver de här så skulle jag nog lätt kunna tömma en större bokhandel med alla mina önskeböcker som jag bara "måste ha".


13 kommentarer:

 1. Jag är inte heller så bevandrad i fantasy, men jag har märkt att jag har lättare att ta till mig fantasy för ungdomar och serien om Eragon av Christopher Paolini har jag gillat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite som jag tänkt också - att det är lättare att ta till sig fantasy för ungdomar!

   Radera
 2. Jag har själv börjat läsa fantasy rätt nyligen så jag har inte så många tips att ge. Men gillar en tegelstenar och historiska miljöer är George R. R. Martins serie En sång om is och eld ett alternativ. Fast bara om man tål våld. Martins böcker handlar om krig och det är våldsamt och realistiskt. Första boken heter Kampen om järntronen. Och Terry Pratchett böcker om Skivvärlden är kul.. Spänning, humor och ironi i ett. Han driver med allt, inklusive fantasy.

  SvaraRadera
  Svar
  1. OK, har köpt en av Martins böcker på bokrean och den väntar i bokhyllan så jag får ta tag i den vid något tillfälle. Terry Pratchett låter intressant!

   Radera
 3. Sorry, fantasy är inte min grej, så jag har inga tips att komma med!

  SvaraRadera
 4. Om det känns lättare att börja med urban fantasy, där fantasyn har flyttat in i den moderna världen, så rekommenderar jag Kelley Armstrongs böcker. Till exempel serien "Women of the otherworld", börjar med boken "Bitten". Mera klassisk fantasy (för ungdomar) är till exempel Maria Turtschaninoffs "Arra- Legender från Lavora", som jag gillade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen! De här ska jag definitivt ta mig en titt på!

   Radera
 5. Det där med att bredda sin läsning är ju bra, MEN då blir den där läsa högen ännu större!! :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Men den är redan så stor så lite till gör ingen större skillnad...

   Radera
 6. Torka aldrig tårar kommer du inte att bli besviken på :-)

  SvaraRadera
 7. Assassin's apprentice (Mördarens lärling) av Robin Hobb var en riktigt härlig fantasy. Sedan tyckte jag väl inte att resten av serien var lika bra tyvärr...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Ska absolut kika på den.

   Radera