söndag 20 augusti 2017

En smakebit på søndag - Jungfruns älskare

På lördagen hade jag inte lust med nånting som hade med läsning och/eller bloggande att göra och då var det bäst att låta bli, har man inte lust så har man inte. Istället höll jag på med en massa annat, målade, lagade mat och gullade med katterna. Jag får istället ta mig i kragen på söndagen och sätta fart med sånt som måste/borde göras.
Och söndagen börjar såklart med En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det går ut på att man bjuder på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

----------------


Min smakbit kommer från sid 25  i Jungfruns älskare av Philippa Gregory  som handlar om makt och intriger vid Elizabeth I:s hov på 1500-talet.


"Bistert beslutsam kom Robert Dudley till hovet. Han hade blivit förödmjukad av sin hustrus släkt och trodde inte att han kunde sjunka djupare. Men i Richmond, på det vackra nybyggda slottet som han älskade som sitt eget hem, blev han förödmjukad varje dag. Nu hörde han till massan av förhoppningsfulla, dem som han förr gått förbi med en flyktig tanke: Hade de inget bättre för sig än att tigga om favörer? Nu fick han vänta på att bli upmärksammad av höga herrar. Vid det här hovet utgick allt från tronen: pengar, ställning, makt. Makten rann ner till de högsta posterna vid hovet, delades upp i bifloder som i sin tur blev åar och bäckar. Rikedomar forsade ut ur den vanskötta skattkammaren - men man måste vara favorit hos någon favorit för att få några droppar av forsen."










15 kommentarer:

  1. Gregory vill jag läsa mer av, tack för smakbiten! Skönt att göra bara det man har lust till.

    SvaraRadera
  2. Ser ut som en typisk bok som jag hade gått förbi i bokhandeln :)

    SvaraRadera
  3. Det låter intressant, tack för smakbiten :)
    Jag lyssnade också på vad jag faktiskt hade lust med i går. Efter en morgon med bara en massa fixande hemma med städ, plock och matlagning, så bestämde jag mig för att stanna och vänta på våra tjejer när de hade filminspelning med sin dansgrupp, och sitta kvar i bilen och bara läsa. Jag har knappt hunnit läsa under hela sommaren, så det kändes som ett bra steg i rätt riktning inför hösten.

    SvaraRadera
  4. Tack för smakbiten. Jag läser väldigt sällan historiska romaner faktiskt.

    SvaraRadera
  5. Det var en annorlunda titel. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  6. Har läst den vita drottningen och den röda drottningen ( tror jag att det heter ) av författaren tidigare. Trevlig söndag!

    SvaraRadera
  7. Känner till författaren men har inte läst något. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  8. Philippa Gregory har ju skrivit historiska romaner länge. någon av romanerna är väl filmad också, tror jag. och nu har hon tydligen börjat komma i pocket också. kul. tack för smakebiten!

    SvaraRadera
  9. Gillat det jag läst av Philippa Gregory, men denna kände jag inte till. Tack för smakbiten.

    SvaraRadera
  10. Många gillar Gregory och jag hade gärna gjort det också. Det jag har läst har dock inte varit så lockande :/

    SvaraRadera
  11. Har läst hennes romaner om Tudor och gillade dem som härlig underhållning.

    SvaraRadera
  12. Låter som en trevlig bok :)

    SvaraRadera
  13. Det var ett tag sedan jag läste något av Gregory. Min lördag var lite tvärtom från din, inte i bloggväg (jag bloggade inte) men jag läste väldigt mycket både i lördags och söndags.

    SvaraRadera