torsdag 3 augusti 2017

Hett i hyllan #103Inte blev det mycket gjort igår heller så idag får jag ta mig i kragen och sätta igång. Och eftersom det är torsdag så är det dags för Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

--------------------

Jag har plockat fram ett till av mina loppisfynd


Guvernörens hustru av Joseph O'Connor
"17 januari 1865. Slutet på det amerikanska inbördeskriget är nära. Arton år har gått sedan emigrantskeppet Havets stjärna fraktade hungersnödens offer från Irland till New York.
I Baton Rouge, Louisiana, ger sig sextonåriga Eliza Duane Mooney ut på en vandring över den svårt sargade amerikanska kontinenten på jakt efter en liten pojke som hon inte sett på fyra år, ett av de hundratals barn som tvingats delta i det grymma kriget. 
Elizas vandring utlöser en rad händelser som går oanade konsekvenser för flerpersoner än henne själv; den kärlekskranke kartografen, den förrymda slavkvinnan, poeten och guvernörshustrun men kanske allra främst guvernören själv, den mytomspunne irländske upprorsmakaren James O'Keeffe. Han som dömts till döden, benådats, rymt, blivit krigshjälte oh dekorerats. Nu håller O'Keeffes förflutna på att hinna i kapp honom."

Den här har legat länge i bokhyllan och den har jag köpt innan jag började notera inköpsdatum, alltså är den nog köpt år 2012 eller tidigare. Och nu när jag läste baksidan så insåg jag direkt varför den blivit en hyllvärmare. Det här är en fristående fortsättning på en bok som heter Havets stjärna. Jag gissar på att jag tänkt mig att skaffa del ett genom Bokbörsen eller liknande men sen har det inte blivit av och då har det inte heller blivit av att läsa den här boken. Och trots att jag tycker den här låter rätt så intressant så lär jag varken skaffa första delen eller läsa den här fristående så den får nog åka med i utrensningen.

5 kommentarer:

 1. låter verkligen spännande, tycker jag

  SvaraRadera
 2. Fascinerande vad många okända böcker som dyker upp i Hett i hyllan :-)

  SvaraRadera
 3. Hade inte hört talas om boken tidigare, men den verkar intressant. Gillar historiska romaner.

  SvaraRadera
 4. Ja ibland köper man på sig massa böcker på Loppis som ej blir lästa.

  SvaraRadera
 5. Amerikanska inbördeskriget brukar jag tycka om att läsa om, men just den här boken har jag inte hört talas om.

  SvaraRadera