torsdag 10 augusti 2017

Hett i hyllan #104


Som jag misstänkte så får jag mycket mindre gjort nu när maken är hemma hela dagarna. Det är inga problem med att läsa, det hinner jag, men bloggandet blir definitivt lidande. Så gårdagen fick jag absolut ingenting gjort och det får jag försöka ta igen idag. Först ut blir Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

--------------------

Och så har jag plockat fram ett av mina loppisfynd igenMot Afrikas Hjärta av Martin Dugard (titeln är länkad till förlagets sida)
"Doctor Livingstone, I presume?"
Så löd de legendariska orden när Stanley och Livingstone möttes mitt i mörkaste Afrika. Dr David Livingstone hade varit spårlöst försvunnen i två år när stjärnreportern Henry Morton Stanley slutligen fann honom. Detta var en av de hetaste världsnyheterna vid 1800-talets slut och historien har fortsatt att fascinera.
Här berättas för första gången hela historien om vad som egentligen hände."
Den här har jag köpt någon gång "före bloggen" så inköpsår och/eller datum har jag inte mer koll på än så. Men nu när jag ser boken och läser baksidestexten så vet jag precis varför jag köpte boken. Jag har alltid varit intresserad av den här typen av böcker, äventyr och upptäcktsresande. Att sedan boken handlar om något så historiskt och legendariskt som Stanley och Livingstone gör ju att det blir än mer intressant.
Jag måste medge att jag fortfarande tycker att det skulle vara intressant att läsa den här boken, men än så länge har jag inte bestämt mig för vad jag ska göra. Låta den ligga kvar på hyllan som en hyllvärmare och hoppas att jag får tid att läsa den vid något tillfälle, eller låta den åka med i utrensningen så att den kommer till ett nytt hem där den förhoppningsvis blir läst tidigare?

5 kommentarer:

 1. Dolda skatter i bokhyllan - spännande ämne! Jag minns att jag hade reseskildring över Donau-floden ståendes i en herrans massa år. Vem vill läsa något så tråkigt liksom? Men sen när jag väl gav den ett försök visade den sig vara riktigt, riktigt bra!

  Däremot måste man alltid ha minst 1 bok i hyllan som man inte har läst. Det är väl regeln? :)

  /Ponören

  SvaraRadera
 2. förstår varför du köpt denna. upptäcktsresor och äventyr är alltid lockande. behåll den! jag tror att du kommer att läsa den

  SvaraRadera
 3. Spännande! Det där är ju något som till och med jag tycker är intressant att läsa om.

  SvaraRadera
 4. Spännande när man inser hur många böcker det finns man inte alls kände till :-)

  SvaraRadera
 5. Den boken har jag inte läst men jag tycker att jag känner igen den.

  SvaraRadera