tisdag 15 augusti 2017

Recension: Sveket vid sjön av Susanne Trydal & Daniel Åhlin

Titel: Sveket vid sjön
Serie: Hallahem, del 2
Författare: Susanne Trydal & Daniel Åhlin
Format: Kartonnage
Antal sidor: 255
Förlag: Hoi förlag
Recensionsexemplar

"Bortbytingarna Tilda och Torun har tillsammans med sina vänner lyckats rädda vittrornas stad Hallahem undan människornas förstörelse.

Men nu har betydligt farligare hot vaknat. Ett uråldrigt sällskap som i hundratals år jagat skogarnas väsen är nu vitterfolket på spåren. Sällskapets anhängare finns närmare än flickorna kunnat ana. Vem kan de egentligen lita på?

Dessutom ställs de inför ännu fler nya utmaningar och frågor som kräver svar. Vart tog deras vän Grim vägen efter skalvet i berget? Och hur ska både vittror och människor handskas med skogsrån och sjörån som blivit allt aggressivare?"

-----------------------------

Sveket vid sjön är andra delen i Hallahem-trilogin och den här har jag sett fram emot att läsa. Tyvärr kunde jag inte börja med den direkt efter att ha läst första delen, Staden under berget, men det var äntligen dags nu.

När jag läser upplever jag ofta texten i bilder och här är det John Bauers bilder som dyker upp i hjärnan på mig. Det är faktiskt nästan så jag önskar att det fanns illustrationer i boken, något liknande Bauers skulle passa så perfekt.

I den här boken är tempot högre än i första boken och berättelsen är riktigt spännande. Speciellt spännande blir det när man får reda på historiken bakom Vakarna, för nu förstår man verkligen hur farliga de är för vitterfolket.

Nu börjar jag verkligen förstå varför så många gillar de här böckerna, för jag märker ju själv hur jag fastnar totalt i berättelsen och hur den får igång min fantasi. Och om jag som vuxen blir såhär uppslukad av de här böckerna, hur ska det då vara för en 9-12åring?

Jag har ju egentligen läst tredje delen redan, men då fick jag inte riktigt någon känsla för den eftersom jag inte ännu hade läst de här två första delarna. Alltså ska jag nog ta och gå igenom den en gång till för jag tror jag lär uppleva den lite annorlunda nu när jag vet hela historian.

Ett smakprov ur boken finns HÄR

Min recension del 1

Staden under berget


Tack Hoi förlag för rec.exet!


Sveket vid sjön finns att köpa hos t ex

Adlibris Kartonnage/E-bok
Bokus Kartonnage/E-bok
CDON Kartonnage/E-bok


1 kommentar:

  1. Jag gillar också sagor! Skönt att försvinna in i en annan värld.

    SvaraRadera