torsdag 5 september 2019

Hett i hyllan #212


Dags för Monikas Hett i hyllan där vi visar upp hyllvärmare. Monika säger 

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
----------------
 Jag har, som vanligt, plockat fram ett loppisfynd igen.

Nordens herrar av Bernard Cornwell
Baksidestext:
"Efter att ha hjälpt Alfred den store att trygga Wessex framtid som ett fritt, saxiskt herradöme, reser Uhtred återigen norrut, den här gången för att frita sin styvsyster, som hålls fången av vikingajarlen Kjartan den grymme i borgen Dunholm i Northumbria. Där möts Uthred av kaos och krig. Han lierar sig med den före detta trälen Gudröd i hopp om att kunna inta Dunholm. Men Uthred blir varse att förräderi och svek väntar där man minst det, och högst motvilligt tvingas han återigen att vända sig till sin ständige bundsförvant och mannen som han hatar mer än någon annan - Alfred den store."


Den här boken köpte jag 2013 på loppis. Jag gillar att läsa historiska romaner lite då och då och den här författaren var okänd för mig så självklart kändes det att det vore kul att prova på. Nu visade det sig att Nordens herrar är tredje delen i en serie, visserligen fristående, men jag ville ändå börja serien från början och tänkte skaffa och läsa de två första delarna först innan jag tog itu med den här. Och självklart blev det inte av att jag skaffade dem så den här boken har blivit stående oläst i bokhyllan sen dess. Samtidigt som jag på sätt och vis fortfarande är småsugen på att läsa den här serien så inser jag ju att jag troligtvis inte kommer att köpa de tidigare delarna så det är nog lika bra att den här åker ner i utrensningslådan.

3 kommentarer:

  1. Så många böcker och författare det finns! Jag har aldrig hört talas om Bernard Cornwell tidigare men han har visst skrivit massor med böcker.

    SvaraRadera
  2. Jag har bara läst en enda bok av honom och det var evigheter sedan.

    SvaraRadera
  3. Irriterande det där med att upptäcka att man har del två eller tre av en serie. Eller bara ett band av en bok i två band, vilket jag har lyckats med.

    SvaraRadera