torsdag 12 september 2019

Hett i hyllan #213


Det är redan torsdag och då är det dags att visa upp hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

-------------------

Den här gången plockade jag fram en lotterivinst

Himmel av Torbjörn Flygt (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext:
"Louise och Fredrik är väldigt lyckade. Han är en arkitekt i ropet, ständigt med nya iögonfallande projekt. Louise passar perfekt vid hans sida. Konstigt nog är en av dem konstant otrogen.
Parvaneh från Esfahan blir misshandlad av sin man, och gör det som ingen hade trott. Hon måste bara få vara för sig själv ett tag. Men så träffar hon en annan man som gör det svårt att vara ensam.
Lena är gift med Janson. Hon är beredd att ge upp hela sitt liv för honom. Och det har hon fått göra också. För Janson spelade en gång bort allt de hade. Hon tror att han har slutat, men Janson vet ju hur man ska vinna.
De lever i samma stad. Då och då stöter de ihop. De bor ju faktiskt under samma himmel. Och ibland får de syn på den.
Precis som den Augustprisbelönade Underdog är Himmel ett tvärsnitt av vår tid lika mycket som en skarpsynt gestaltning av enskilda öden i olika hörn av samhället."

Vi var med som funktionärer på husdjursmässan 2013 och när vi gick runt på mässan så köpte vi ett par lotter i en annan monter och vann. Vi fick då välja bland en massa vinster och självklart fanns där då en hel hög med böcker som man kunde välja från och det kunde jag inte motstå. Jag hade läst Underdog tidigare så jag kände igen författarnamnet och valde då automatiskt den här boken. När vi kom hem så åkte den in i pocketbokhyllan och där har den legat sedan dess. En till bok alltså som jag inte läst troligtvis på grund av tidsbrist.

5 kommentarer:

 1. Jag har också läst Underdog och tyckte att den var bra, men det är också det enda jag har läst av Flygt. Din hyllvärmare verkar spännande.

  SvaraRadera
 2. Samma här, har läst Underdog - och gillade - men inget annat av Flygt. Kan nog vara intressant även om jag inte brukar lockas av relationsromaner.

  SvaraRadera
 3. Jag har också bara läst Underdog av honom, men jag har fortsättningen på den oläst i hyllan också.

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte Underdog och Outsider var bra men har ändå inte läst mer av honom.

  SvaraRadera
 5. Jag upprepar vad de andra sagt: har läst och gillat Underdog! Sen har det aldrig blivit någon mer.

  SvaraRadera