torsdag 5 september 2019

Recension: Kendras blind date av Ella-Maluca Floyd

Titel: Kendras blind date
Originaltitel: Kendras blind date
Serie: Vågar du, del 1
Författare: Ella-Maluca Floyd
Översättning: Karin Andrae
Format: Danskt band
Antal sidor: 132
Förlag: Lusthuset förlag
Recensionsexemplar

"Kendra och hennes två väninnor utmanar ständigt varandra och den här gången är det Kendras tur. Utmaningen leder till en stormig natt i famnen på en intensiv älskare. Livet fortsätter efter den oförglömliga natten, men Kendra kan inte släppa tankarna på mannen. När hon äntligen får chansen att träffa honom igen börjar oförklarliga saker att hända som gör vardagen osäker.
Allt började efter att han kom in i hennes liv. Har han ett finger med i spelet, eller är det något hon inbillar sig?"

-------------------

Jag fick en förfrågan från förlaget om jag ville läsa och recensera den här boken och jag har ju recenserat erotiska böcker/noveller tidigare så jag tackade ja.

Det står "erotisk spänningsroman" på omslaget och jag blev lite orolig för det för det här med att blanda erotik och spänning fungerar inte alltid så bra. Jag har läst några erotiska spänningsromaner där blandningen fungerat men det finns också böcker där det inte fungerat.

Kendras blind date börjar väldigt långsamt och under lång tid händer egentligen inte något spännande alls utan det är först när man kommer in på den sista tredjedelen av boken som det börjar hända något. Själva spänningsavsnitten är mer psykologisk spänning än ren action och det fungerar i den här boken, tempot är ju inte speciellt högt och det hade på något sätt inte passat in med en rejäl tempohöjning.
Det erotiska då? Jodå, det finns erotik, men inte så mycket att det stör på något sätt och det är jag tacksam för. Erotiken i den här boken passar in i handlingen, tar inte fokus från spänningen och stör inte handlingen och det är nog mycket därför det fungerar med spänning och erotik i samma bok.

När det gäller karaktärerna så tycker jag att de är lite intetsägande, lite för "ljumma". Jag väntade hela tiden på att de skulle visa sig ha  någon udda egenskap och inte vara så "vanliga" Visst, båda har vissa problem (vill inte skriva ut vilka, det måste varje läsare upptäcka själv) men som personer är de ändå nästan lite för "vanliga" för att vara intressanta.

Som jag förstått det så är det här första delen i en serie och trots mina invändningar så är jag redan nu nyfiken på vad nästa del ska handla om.

Tack Lusthuset förlag för rec.exet!


Kendras Blind date finns att köpa hos t ex

Adlibris Danskt band/E-bok
Bokus Danskt band/E-bok
CDON Danskt band

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar