söndag 6 juni 2021

En smakebit på søndag - Fjällmordet

 En väldigt lugn helg igen. Vi hade tänkt åka iväg för att köpa lite blommor, jord och plantera lite under lördagen, men så visade det sig att det skulle bli väldigt varmt och då kunde vi inte åka iväg. Vi har ju tå gamlingar hemma, två illrar som är 8 och 9 år gamla (medellivslängd i vanliga fall 6-8 år), och illrar tål värme sämre än kyla speciellt när de börjar bli gamla så kände vi att det var bättre att stanna hemma och se till att det inte blev alltför varmt i utegården för dem. Alternativet hade ju varit att åka på söndagen men det ska visst bli minst lika varmt då och vi lär då stanna hemma istället. Och hemma har vi ju ändå alltid mycket att göra så här på sommaren. Men i vilket fall som helst börjar söndagen  med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker.

-------------

Min smakbit kommer från sidan 46 i Fjällmordet av Karin Färnlöf Clarin  (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Okej, nu var hon i princip säker. Lennart Skoglund hade blivit mördad. Någon hade lyckats lura ut honom i vedboden och sedan framkallat en hjärtinfarkt. Stina grubblade kort på hur man lyckades med en sådan sak, men bestämde sig för att lämna det medicinska till rättsläkaren. Hon skulle fokusera på sina delar. Om mördaren lyckats lura in Lennart Skoglund i vedboden, så måste hen ha varit här. Hen måste ha väntat ut ett tillfälle när hen visste att ingen annan skulle vara där. hur gjorde man det på ett sådant här ställe? Stina funderade. Hen kunde ha ha gömt sig i det öppna, det vill säga helt enkelt ha checkat in och bott på stugan och väntat tills det inte fanns några andra gäster kvar. Men det kändes som en riskabel strategi. Hen skulle behöva skriva in sig i gästboken och om det kom fler gäster så skulle det finnas folk som mindes."


6 kommentarer:

 1. Okänd bok för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 2. Lite bekant omslag men ny bok för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. miljön tilltalar, tack för smakbiten, jag föredrar skugga, även sonens katt som vi passat denna helg.

  SvaraRadera
 4. känner varken igen författarnamn eller titel. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 5. Hm, en helt okänd deckare. Den blev jag nyfiken på.

  SvaraRadera