söndag 13 juni 2021

En smakebit på søndag - Tracy bortrövad

De här helgen har hittills inte alls blivit som jag hade planerat På lördagen skulle maken på magnetröntgen och jag skulle med så att vi för en gångs skull skulle äta ute. Vi gjorde precis det men problemet blev att jag blev uppjagad av lillkatten svintidigt på morgonen så jag kraschade i soffan redan på förmiddagen och sov bort tid som jag borde ha gjort annat och när vi väl kom hem så var det bara att lägga sig i soffan igen för då var jag helt slut. Söndagen hade jag tänkt mig skulle bli en väldigt lugn dag med mycket egentid, istället ser det ut som att vi måste iväg för att handla sånt vi glömde och/eller inte orkade med på lördagen och då försvnner hela dagen igen. Men söndagen börjar  med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Flukten fra virkeligheten.

--------------

Min smakbit kommer från sidan 13 i Tracy bortrövad av Marianne Almesåker (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Det Marianne hade upptäckt  hade ingen vågat varken prata om eller skriva om. I alla fall ingen som bodde i Praia da Luz. Hon hade också märkt att hennes engelska och portugisiska vänner i den lilla byn undvek att kommentera på ett märkligt sätt så fort hon nämnde Teresia. De hade passerat STOP-skyltar vid korsningar med texten "Teresia Circus" skriven med slarvig  stil. Eller nere vid Rua Direita, där det också var sprayat som schablonskrift. Det var säkert länge sedan det gjordes. Skyltarna är inte speciellt nya. Några hade också gett henne rådet att inte gräva i den tragiska historien.. Det skulle bara  riva upp såren hos Gary och Susan Macgregor, sades det. Även Mariannes bästa vän och språkrör för att använda det portugisiska språket, försökte övertala henne att sluta tänka på  Teresia och hur hon hade kunnat försvinna spårlöst. 15 kommentarer:

 1. Det här låter ju nästan som att det har att göra med Madeleine-fallet. Eller har det försvunnit fler barn där... Gillar nog egentligen inte alls när man slår mynt av riktiga, tragiska historier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja så är fallet. Jag som författare tänker på att boken 'SKANDIAMANNEN' löste faktiskt Palme mordet. Läser man min fiktion bok så finns en annan lösning än vad som framkommit hitintills i fallet. Se tidningen www.tomorrowalgarve.com maj numret 2021 'From facts to fiction" av Lena Strang. Upprinnelsen till att skriva boken var i november 2019. Jag råkade vara i Cliff Richards systers second hand shop i Praia da Luz och boken "Madeleine" skriven av Kate McCANN (2012) låg på en låda. Jag började bläddra och på sista bladet stod med brittisk handstil '2017 Madeleine is 14'. Jag började gräva i dokument. Så skriver någon som vet att hon lever tänkte jag. Så blev det en bok. Jag höll på med en trilogi om kalla kriget i Sverige. Som jag nu håller på att slutföra.

   Radera
  2. Det var i november 2016 som blev upprinnelsen till boken. Där boken "Madeleine" skriven av Kate McCann.
   Se https://www.facebook.com/marianne.almesaker/posts/pfbid0rQs3XHQtzTbi498KUcJLMHmUCzZSHAoSqNf8WxSWEsNuz7YQNwuQqJs5AAWwns6al


   Radera
 2. sömlös natt tar på krafter, hoppas denna dag blir bättre, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 3. Handlar det om den försvunna Madeleine? Verkar lite sjaskigt i så fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läs detta https://forums.onlinebookclub.org/viewtopic.php?f=22&t=265844
   Så läs gärna omdömet.

   Radera
 4. Hoppas den här dagen blir bättre. Boken känner jag inte till. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. En sprillans ny bok ser jag, hittar ännu inga recensioner. Tack för smakbit

  SvaraRadera
 6. Det var en okänd bok för mig. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten! Har inte hört talas om den.

  SvaraRadera
 8. helt okänd bok för mig. tack för smakebiten. tillönskar dig bättre sömn

  SvaraRadera
 9. Ingen bok jag hört något om så jag tackar för smakbiten och tipset!

  SvaraRadera
 10. Ja den är omskriven i flera länder idag. Finns att köpa på flera internationella bokställen i Europa och i USA. Redan 2021 i Sverige Östgöta Correspondenten och tomorrowalgarve i maj numret 2021.

  SvaraRadera
 11. https://www.facebook.com/marianne.almesaker/posts/pfbid0rQs3XHQtzTbi498KUcJLMHmUCzZSHAoSqNf8WxSWEsNuz7YQNwuQqJs5AAWwns6al
  Ovan syns hur det kom sig att jag började skriva boken. Klicka på ovan och ni ser att jag är i Praia da Luz när jag skrev boken

  SvaraRadera