fredag 25 juni 2021

Fem en fredag vecka 25: Långdraget

 


Självklart regnar det på självaste midsommarafton, men å andra sidan så behövdes det nog, det har varit rätt så torrt häromkring den senaste tiden. Igår  fick jag ju inte speciellt mycket gjort så jag ska försöka komma igång idag istället. Först ut är Fem en fredag, som anordnas av elisamatilda. Rubriken är

LÅNGDRAGET

-------------

1. När senast har du dragit på något?
Gör nog det med det mesta speciellt nu på sommaren när det finns en massa annat roligt att göra. Något som verkligen stör mig och som jag försöker hela tiden peppa både maken och mig själv att börja med är att plocka ihop lådor med prylar som ska lämnas in till en närbelägen auktionsfirma för att säljas.

2. När senast hade du en riktigt skön sovmorgon?
Faktiskt imorse! Efter att ha legat ett dygn på stenhårda britsen i akutmottagningen på Akademiska så var det ljuvligt att lägga sig i egen ställbara säng, justera den så att man får optimal sovställning och sen bara njuta! Och lillkatten som brukar väcka mig vid 04.00 lät mig faktiskt sova den här morgonen 

3. När drog du senast det största strået till stacken?
Nja, det är väl ganska sällan i o m att jag inte kan göra så väldigt mycket längre. Det senaste var väl när vi skulle planera vårt långsiktiga sparande och göra upp planer för att förhandla med banken om låneräntor, det fick jag till stor del ta hand om, och det lyckades riktigt bra om jag får säga det själv.

4. Vilket samtalsämne suckar du oftast åt?
Vad andra tjänar och avundsjukt skvaller och vad andra köpt för nya prylar. 

5. Känns sommaren kort eller lång när midsommar nu är här?
Än så länge är den lång, sommaren räcker ju oftast långt in på hösten.

GLAD MIDSOMMAR!7 kommentarer:

 1. förr var jag kunnig i banksaker men inte längre lika intresserad, ingen i närheten pratar om prylar, hoppasdu mår bättre och får en bra midsommar 🇸🇪

  SvaraRadera
 2. Det holder jeg med deg i, andres penger er ikke interessant.

  SvaraRadera
 3. bankärenden är inte det mest intressanta en kan syssla med. däremot är de ju nödvändiga. har regnar det inte, men det skulle verkligen behövas.

  SvaraRadera
 4. Regn hör nästan midsommar till, håller med om att andras pengar inte är så intressant.

  SvaraRadera
 5. Ja det var ju rätt oroande att läsa att du låg ett dygn på akuten. Låter inte ett dugg trevligt. Men skönt i alla fall att du nu är hemma igen.
  Då hoppas jag att det blir en lång sommar långt in på hösten i år, ungefär som 2018:-)

  SvaraRadera
 6. Va trist att behöva tillbringa tid på akuten, hoppas du fick hjälp och mår bättre! Avundsjukt skvaller tackar jag nej till och prylgalna människor umgås jag sällan med. Det blir så andefattigt.

  SvaraRadera
 7. Avundsjuka är ju inte så charmigt. Men vad folk tjänar kan jag tycka är bra. Åtminstone inom samma sektor, det är ju ett sätt ändå att kunna argumentera för sin lön :) .

  SvaraRadera