söndag 20 juni 2021

En smakebit på søndag - Ett rent helvete

Jag anade, när jag såg i väderprognoserna att det skulle bli tokhett , att helgen nog skulle bli lugn, och jag hade rätt. Natten mellan fredag och  lördag var det otroligt varmt hemma och det gjorde att jag inte sov ordentligt. Lördagen var jag såklart trött och somnade i soffan ett par timmar i taget och ingen av oss orkade var speciellt aktiv. På kvällen regnade det lite men alldeles för lite för att det skulle bli speciellt mycket svalare ute och/eller inne. På söndagen ska det visst också bli varmt och soligt så då lär det inte heller bli speciellt mycket gjort utan jag får räkna med att inte orka göra speciellt mycket. Men i söndagen börjar  med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker.

----------------------

Min smakbit kommer från sodan 131 i  Ett rent helvete av Anne Liljeroth (titeln är länkad till förlagets sisa där det finns mer info om boken)

"Jag förvånas över den tydliga sammanfattningen.

"Du behöver inte se så chockad ut", säger Mathilda. "Jag är fullt medveten om att jag är en del av en dysfunktionell familj. Jag bor under samma tak som en offermorsa, en ortorektisk styvfar och en halvbror med störd verklighetsuppfattning." Hon tar upp ett äpple ur fruktskålen och biter i det. "Jag vet också att jag är alldeles för gammal för att bo hemma. Jag borde ha flyttat hemifrån för länge sedan, men eftersom jag är en stor egoist så väljer jag att resa och hjälpa människor i nöd med pengarna jag tjänar istället för att göda den kapitalistiska strukturen här hemma. Så jag antar att jag får skylla mig själv - eller bara stå ut - när jag landar in här ett tag. Jag tänker inte stanna så länge".Hon tittar på äpplet, gör en grimas, öppnar skåpet under diskbänken och slänger äpplet i soppåsen. "Men herregud, se inte så förskräckt ut", säger hon."
13 kommentarer:

 1. Den har jag faktiskt läst. Inte många människor i den som är lätta att tycka om 🙂 En bra bok ändå.

  SvaraRadera
 2. som tur så går temperaturen ner på nätterna, verkar vara lite jobbig bok.... eller kanske roligt att träffa udda familjer....

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbit! Det var en okänd bok för mig, kunde ha misstagit den för att vara en bok om städning. :D

  SvaraRadera
 4. Den här boken har jag tänkt läsa i sommar. Har både den och fortsättningen.

  SvaraRadera
 5. Sist helg var vi på Østlandet i fantastisk sommervær, så dro vi til sønnen vår på Sørlandet. Fremdeles i nydelig sommervær. Så dro vi til Vestlandet, hvor vi bor - og i dag er det 11(!) grader! Så jeg lengter etter sommeren!
  Ha en riktig fin dag!

  SvaraRadera
 6. Jag det är väldigt hett. Jag har boken i min olästa hög.

  SvaraRadera
 7. Haha til Åsas kommentar "kunde ha misstagit den för att vara en bok om städning".Men da jeg klikket meg til bokens side ga omslaget mening. Virker som en underholdende feelgood.
  Kos deg med boken :)

  SvaraRadera
 8. Den här har jag sett lite här och var, inklusive på jobbet. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten! Den vill jag nog läsa.

  SvaraRadera
 10. Vi har inte haft tokhett här ännu, men meteorologerna menar att det är på väg.

  SvaraRadera
 11. helt okänd bok för mig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 12. "Ortorektisk" var ett nytt ord för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten. Den här boken har jag funderat länge på att läsa.

  SvaraRadera