lördag 26 juni 2021

Recension: Vårvinter av Ingrid Marie Thorslund

Titel: Vårvinter

Författare: Ingrid Marie Thorslund

Format: Häftad

Antal sidor: 282

Förlag: Backmyrens förlag

Recensionsexemplar (Se "Om")


"Under vinter har Åresjön hållit samman dalen, som en frusen ryggrad. När snösmältningen drar igång och forsarna dånar, ställs Fredrika, Sven och Meli inför nya utmaningar. Ett möte på Malta slår upp begärets portar och det badas i sorgens tjärn. En efterlängtad vernissage väntar, en välgörenhetsstiftelse ska startas och gården med slädhundarna behöver tas om hand. Det blir en vårvinter som ingen av vännerna kommer att glömma."

---------------------

Jag läste första delen i serien när den kom ut och gillade den så författaren tog kontakt och frågade om jag ville läsa den här också. Och det ville jag ju, jag var ju fortfarande nyfiken på hur det skulle gå för Meli och hundarna.

Det är trevligt att träffa det här gänget igen, de flesta av dem är så genomsympatiska och äkta att det är lätt att ta dem till sig. Tyvärr så får jag ändå inte riktigt samma känsla för den här boken som den föregående, det är nästan som om nånting saknas (men jag har ännu inte kommit underfund med vad det är jag saknar). Därmed blir inte läsupplevelsen riktigt lika som det var med den föregående boken. Däremot är märks de ttydligt6 även i den här boken att författaren berättar o miljöer som hon är väl bekant med och som hon tycker väldigt mycket om.

Vårvinter är en lättläst, välskriven och finstämd berättelse som lämnar en varm och mysig känsla efter sig.

Jag har bjudit på en smakbit från boken i ett annat inlägg HÄR

Tack Ingrid Marie Thorslund för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes bok finns på Ingrid Marie Thorslunds websida

Min recension av första boken

Vi ses i Ullådalen

Vårvinter finns att köpa hos t ex

Adlibris Häftad/E-bok

Bokus Häftad/E-bok

CDON Häftad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar