lördag 26 mars 2016

De fyra yttersta tingen

Titel: De fyra yttersta tingen
Författare: Andrew Taylor
Format: Pocket
Antal sidor: 289
Förlag: Månpocket
Hyllvärmare
Spänningsutmaningen

"Familjen Appleyard lever ett skyddat medelklassliv i London.
Det är i alla fall vad de tror.
Michael är kriminalpolis och Sally diakon. Deras fyraåriga dotter Lucy är hos en privat dagmamma medan föräldrarna arbetar. Deras vardag ser ut som hos många andras. Men plötsligt en dag är Lucy försvunnen. Alla spår slutar hos dagmamman.
Lucy är kidnappad.
I en fasansfull kamp mot klockan måste Michael rädda sin dotter. Men var är hon? Vem har rövat bort henne?"

-----------------

De fyra yttersta tingen är första delen i Rothtrilogin, men alla delarna ska vara fristående. Den här boken är ett av mina loppisfynd som jag köpte för en mycket billig peng (5,- tror jag det var). Jag har läst en bok av Andrew Taylor tidigare och gillade den och när jag letade efter deckare att ha som sängläsning så var det perfekt att den här dök upp.

Början var lite seg men eftersom prologen var spännande så visste man ju att något snart skulle hända, och det gjorde det såklart.
På något sätt kom jag aldrig så nära Sally och Michael att jag skulle lärt känna dem och skulle ha någon riktig åsikt om dem. De finns där men jag blir inte engagerad i dem och deras problem, ens när det händer nånting riktigt hemskt.
De mer intressanta personerna är Eddie och Angel, men i slutet på boken lämnas en hel del lösa trådar vilket jag inte gillar när boken sägs vara fristående.

De fyra yttersta tingen fungerade perfekt som sängläsningsbok för mig, den var inte så spännande att jag skulle ha haft svårt att lägga ifrån mig den men den var inte heller så tråkig att jag skulle ha somnat av den. Kanske borde jag läsa de två andra delarna i trilogin, det kan ju hända att läser man alla tre så blir känslan annorlunda.


De fyra yttersta tingen finns att köpa hos t ex

Bokbörsen

1 kommentar:

  1. Jag köpte alla tre delarna i en bok (en rejäl tegelsten) och läste dem alla tre i följd. För min del hjälpte det inte ett dugg ;)

    SvaraRadera