söndag 6 mars 2016

En smakebit på søndag - Blodbokens tid

Den här helgen har jag haft roligt med att shoppa på nätet. När det gäller bokrean så trillar det in reklam för den i mailboxen stup i kvarten och när det kom reklam om att utbudet även innefattade e-böcker kunde jag inte låta bli att kolla lite på vad som fanns och hur det såg ut med priserna. Och det vet man ju, så fort man börjar kolla på sånt så trillar man dit, så jag gjorde en liten beställning på e-böcker. Jag behövde också lite målartillbehör så det var lika bra sen att göra beställning på det också hos en annan butik. Det farliga med att shoppa på nätet är att det lätt slinker med mer än vad man från början tänkt sig. Men den här gången tänkte jag mig för riktigt ordentligt plus att böckerna var till riktigt bra reapris, så det blev faktiskt billigare än vad jag skulle ha trott.

Nu är det då dags för En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

---------------------

Min smakbit kommer från sidan 40 i Blodbokens tid av Bodil Mårtensson (OBS! Titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)"Mannen var ingen mindre än herr Gillis Håkansson Gratte - halländsk storman som genom gifte var besläktad med kung Magnus mor. Odd var fullkomligt säker på hans identitet. Den andre lutade sig däremot så djupt ner över brunnens mörka vatten att månljuset nådde dåligt fram för att avslöja anletsdragen.
Men hans kyliga stämma förkunnade med förrädarens fulla maktberusning en fruktansvärd dom som hyllning åt den svarta vattenspegeln.
"Vattnet ... vattnet bringar död åt fästfolk och ovärdiga konungar - Libertas et vindicta!"


21 kommentarer:

 1. Historiska böcker brukar ju jag tycka om att läsa, så detta vore kanske något för mig. Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten! Ja, handla på nätet är bedrägligt lätt...

  SvaraRadera
 3. Har inte läst något av Bodil Mårtensson, får se om det någon gång blir så. Jag har än så länge inte beställt några e-böcker, men det är verkligen svårt att stå emot :)

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbit! Intresserad av att eventuellt läsa denna, återkommer för att se vad du tycker sen. Begränsar e-bokläsandet till nedladdade biblioteksböcker och sällsynta recex. Föredrar ännu pappersböcker. ;)

  SvaraRadera
 5. Verkar dramatiskt :) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Den här boken har verkligen en intresseväckande titel och ett snyggt omslag. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Ja, det er absolutt farlig å begynne å titte på bøker i nettbutikker. Jeg har en favoritt i England som sender uten porto (The Book Depository) og der kan jeg bare gå innom når jeg har penger på kontoen :-) Heldigvis kan man lage seg ønskeliste og kjøpe litt om gangen! Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 8. Den har jag i bokhyllan fick den som surpriserec.

  SvaraRadera
 9. har läst annat av Bodil Mårtensson, men den här kände jag inte till. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 10. Jag har inte läst den här boken, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten. Skall snart påbörja en annan serie av Bodil Mårtensson.

  SvaraRadera
 12. Låter ju som en Cissi bok!
  Tackar för smakbiten.
  Kram Cissi

  SvaraRadera
 13. Den här började jag lyssna på men det funkade inte riktigt då. Kanske gav jag upp den för tidigt?

  SvaraRadera
 14. Den här boken har jag i hyllan men än har den inte blivit läst. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 15. Det här verkar vara något för mig! Tack för tipset!

  SvaraRadera