söndag 27 mars 2016

En smakebit på søndag - En officer och spion


Vilken härlig dag det var igår! Inte nog med att det var fint väder men jag struntade i alla måsten och ägnade mig bara åt att läsa och måla. Och som grädde på moset så åt vi sen en mycket god middag, men eftersom min man skulle upp och jobba på söndag så var han tvungen att gå och lägga sig tidigt. Och då kunde jag fortsätta med mitt som jag ville och så länge jag ville. Och sent blev det!

Söndagar börjar alltid med En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten. En smakebit på søndag går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel= no spoilers!


Min smakbit kommer från sidan 23 i En officer och spion av Robert Harris (OBS! Titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)"Jag bad att få låna teaterkikaren. Efter att ha ställt in skärpan kunde jag se en jättelik man, en fanjunkare vid republikanska gardet, gå fram till den dömde. Med några bestämda rörelser slet han av Dreyfus epåletterna, knapparna och underärmarnas gradbeteckningar. Sedan knäböjde han och drog loss byxornas röda revärer. Jag försökte förgäves se någon reaktion i Dreyfus ansikte, men han stirrade tomt framför sig medan han vanärades. Han liknade ett litet barn som lät sin klädsel rättas till av en irriterad förälder. Till sist drog fanjunkaren fram Dreyfus svärd ur skidan och knäckte det mot marken med ena kängan. Han slängde de två delarna överst i högen med uniformsdetaljer vid fångens fötter innan han tog två steg bakåt, vände sig mot generalen och gjorde honnör. Dreyfus såg nu ned i marken."

16 kommentarer:

 1. Jag tycker det skulle vara spännande att läsa om något som jag faktiskt känner igen från skolan :)

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten! Tror inte att jag har läst något av Robert Harris, men känner igen namnet. Trevlig fortsättning på påskhelgen!

  SvaraRadera
 3. Spännande tid och intressant konspiration. Tack för smakbit!
  Ha en fortsatt fin påskhelg!

  SvaraRadera
 4. Tackar för smakbiten och för titten hos mig.
  Kram Cissi

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten och; Glad påsk!

  SvaraRadera
 6. Nu blir jag intresserad av boken! Tack för smakebiten och glad påsk!

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten, hoppas du får en fin dag! :)

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten och Glad påsk!

  SvaraRadera
 9. Den här verkar spännande. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten, det var en okänd bok för mig.
  Låter verkligen som en härlig dag igår. Jag önskar att jag bara kunde släppa alla måsten just nu...

  SvaraRadera
 11. Det er veldig deilig å ha fred og ro rundt seg av og til. Min mann opererte for 2 måneder siden (en stor operasjon) og det er bare disse to siste ukene han har vært i gang på jobb igjen. Resten av tiden var han hjemme hele tiden. Jeg kjenner at jeg nå setter ekstra stor pris på hjemme-alene tiden :-) Ikke det at jeg ikke trives i hans selskap:-) Ha en fin søndagskveld!

  SvaraRadera
 12. kanske borde läsas? tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 13. Fick precis nyss hem denna och den skall bli intressant att läsa. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 14. Låter som en spännande bok. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera