lördag 19 mars 2016

Kokbok - Brasil! Det bästa brasilianska köket

Titel: Brasil! Det bästa brasilianska köket
Författare: David Ponte, Lizzy Barber & Jamie Barber
Format: Kartonnage
Antal sidor: 192
Förlag: Tukan förlag

"Picanha, chimichurri och malagueta - att brasilienare älskar grillad mat med alla dess tillbehör är ingen hemlighet. Men det moderna brasilianska köket har mer än så att erbjuda.

I den här boken presenteras alla de fantastiska grillrätterna men också mustiga grytor, spännande cocktails och ljuvliga desserter. Här finns dessutom roliga anekdoter om allt från brasilianskt vardagsliv till fotbollens betydelse för landet och till och med en liten sambaskola.

Samla familj och vänner och låt fiestan börja!"

-----------------------
På bokrean brukar det alltid finnas kokböcker till reapriser och det har nästan blivit en tradition att fylla på kokbokshyllan med minst en bok från bokrean. I år blev det då Brasil!Det bästa brasilianska köket eftersom vi ännu inte hade någon brasiliansk kokbok.
Författarna till den här kokboken äger restaurangkedjan Cabana i London och på de restaurangerna serveras både traditionell och mer modern brasiliansk mat.
Utöver recept på brasiliansk mat innehåller boken också faktasidor om brasilianska ingredienser och kuriosa om Brasilien

Positivt är att sidorna är av tjockt glättat papper. Alla som haft kokboken bredvid sig vid spisen när man lagar mat, vet ju att det kommer ovillkorligen att skvätta något på boksidorna. Är sidorna då av tjockt glättat papper är det ingen större skada skedd så länge man torkar bort "slabbet" direkt.
Det är också väldigt färggranna sidor i den här boken och det tycker nog folk lite olika om, en del tycker det är glatt och trevligt,  andra gillar det inte. Jag tycker det ger ett lite barnsligt intryck med de här alltför framträdande färgerna och mönstrena och jag hade föredragit att i alla fall receptsidorna skulle varit vanligt vita.
Som vanligt när det gäller kokböcker är det så fina bilder i boken att man blir sugen och bara måste kolla hur receptet är. Än så länge har vi inte hunnit med att laga något ur boken men vi har redan hittat ett par recept som vi garanterat kommer att testa.


Även om jag inte är alltför förtjust i de färgglada sidorna så är Brasil! Det bästa brasilianska köket ett trevligt tillskott bland våra kokböcker och efter att ha testat i alla fall några av recepten kommer jag säkert att bläddra ibland i den här boken för inspiration.

Brasil! Det bästa brasilianska köket finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar