torsdag 3 mars 2016

Månadssammanfattning - Februari 2016Månadssammanfattning - Februari 2016

Antal lästa böcker: 9
Antal lästa noveller:0
Antal häften: 0
Totalt antal sidor: 3612
Inbundet: 5
Kartonnage: 0
Danskt band: 0
Häftad:1
Storpocket:0
Pocket: 3
Excess: 0
E-bok: 0
Lästa rec.ex: 4
Lästa hyllvärmare: 5
Köpt: 10
Fått: 3

Böckerna jag läst i februari är

Jag lät dig gå - Clare Mackintosh (424 sid, inbunden)
I blindo - Faye Kellerman (399 sid, häftad)
Löftet - Audrey Magee (381 sid, inbunden)
Examensfesten - Faye Kellerman (495 sid, pocket)
De gömda rummen - Care Santos (445 sid, inbunden)
Gatukatten Bob - James Bowen (252 sid, inbunden)
Främlingsbarn - Rachel Abbott (324 sid, pocket)
I persikoträdets skugga - Joanne Harris (444 sid, inbunden)
Fyrtio dagar utan skugga - Olivier Truc (448 sid, pocket)

Februari är ju en kort månad och med tanke på det så gick det rätt bra med läsandet, jag är nöjd i alla fall. Min man var hemma större delen av månaden eftersom han var sjukskriven och det gör ju att det blir lite mindre lästid för mig, han ska ju ha lite sällskap också.

Jag är också väldigt nöjd med att jag fick ihop en lagom spridning så att det kändes kul varje gång att börja på en ny bok. Jag tycker att jag nu kommit ikapp med recensionsskrivandet så att jag kan i alla fall börja skriva recensionen så fort jag läst klart boken. Utöver det så kändes det som att jag börjat få in det här med att svara på kommentarer på bloggen lite bättre. Och lite extra nöjd är jag över att faktiskt fått undan fem hyllvärmare.

Och så var det dags för bokrean, vilket inte precis är bra för antalet olästa böcker. Men än så länge har jag faktiskt lyckats hålla mig relativt bra och har inte köpt alltför mycket, i alla fall inte lika mycket som tidigare år. Förhoppningsvis kan jag nu hålla ut och inte köpa för många sen när det blir rea-på-rean, dvs först 50% på reapriset, och sen 75% på reapriset, men det ska nog gå det också, jag får bara göra mitt bästa och inte börja "okynnesköpa".

Vi är nu några dagar inne i mars och den här månaden har jag en känsla av att jag inte lär hinna med speciellt många hyllvärmare  - jag har redan ett antal rec.ex som jag måste ta itu med så snart som möjligt. Men månaden börjar bra i alla fall med att jag nyligen fick lite poesi att recensera....det blir jag lite extra glad för. Så nu håller jag tummarna för att resten av månaden blir lika rolig.


10 kommentarer:

 1. Imponerande mängd, både i antal böcker och sidor. Förstår inte hur ni storläsare bär er åt, själv somnar jag för snabbt på kvällarna ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, jag tycker ju egentligen inte det, jag är van vid att läsa mer. När det gäller mig så beror nog mängden mycket på att jag inte längre jobbar utan är sjukpensionär, dvs jag har mycket tid att lägga ner på läsande.

   Radera
 2. En rejäl hög och visst är det skönt att bocka av de där hyllvärmarna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lika skönt varje gång man kan få bort några ur listan.

   Radera
 3. Det var inte illa :) Det är skönt att kunna beta av lite hyllvärmare, men för min del tror jag också att det blir dåligt med det i mars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, i mars lär man nog knappt hinns kasta ett öga mot hyllan med hyllvärmare.

   Radera
 4. Många bra böcker du har hunnit med. Hoppas att mars blir en rolig månad med både lästid och kanske en del spännande bokpost :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas mars blir en bra månad för dig också!

   Radera
 5. Mars lär det inte bli många böcker lästa alls för min del :( Du hann ju ändå bra med hyllvärmare i februari och man vill ju läsa bokreaböckerna i mars! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, för mig blir det nog inte så många reaböcker lästa heller...

   Radera