lördag 12 mars 2016

Målarbok - Karneval

Titel: Karneval - du bestämmer färgerna
Konstnär: Sarah Walsh
Format: Häftad
Antal sidor: 64 (enl Adlibris)
Tryck: Enkelsidigt
Förlag: Pagina förlag

När bokrean började kikade jag såklart runt för att se om det fanns några målarböcker till reapris. Det fanns några, både hos näthandlarna och hos Akademibokhandeln, men inte många och inte var priset nedsatt speciellt mycket. Men t o m några kronor gör ju frestelsen större. Adlibris hade två böcker av Sarah Walsh och Karneval var den ena. Den andra var De dödas dag men eftersom jag redan har en liknande av en annan konstnär så var inte den intressant.
Det är alltid kul att prova på bilder av konstnärer som man inte stött på tidigare och jag kan känna såhär i efterhand att det var tur att jag köpte den här, jag tycker nämligen väldigt mycket om den


Bilderna är väldigt tydliga, lite naivt ritade och med relativt stora ytor att måla. Ibland är det ju skönt att inte behöva hålla på med små, små detaljer och då funkar den här boken alldeles utmärkt.
Jag har hittills använt träfärgpennor, Staedtler Fineliners samt Stabilo88 och Promarkers och det har funkat bra. Promarkers blöder självklart igenom, men det spelar mindre roll i o m att det är enkelsidigt tryck (dvs bild bara på en sida av bladet) och då behöver man ju bara ha ett papper emellan så man skyddar nästa bild.
Pappret är av god kvalitet, stadigt och vitt, vilket jag uppskattar. Ett extra stort plus för min del är att sidorna är perforerade så att man lätt kan riva ur sidan ifall man antingen föredrar att använda ritbräda när man målar eller att man vill ta ur den färdiga målningen ur boken.

Det här är alltså karnevalsbilder och det jag gillar med sådana bilder är att de inbjuder till att använda mycket och starka färger och det är ju kul. Emellanåt är det riktigt roligt att kunna ta så starka färger som möjligt utan att man känner att det skär sig med motivet.Positivt: Bra kvalitet på papper och pappret är vitt och kraftigt och inte speciellt poröst. Enkla bilder utan alltför mycket smådetaljer. Bild bara på en sida så det spelar ingen större roll om pennan blöder igenom, så länge man skyddar nästa bild. Perforerade blad så det är lätt att riva ur bilden. Motiv som inbjuder till många och starka färger.

Negativt: Det hänger helt och hållet på personlig tycke och smak, en del vill ju ha bilder med många detaljer och kanske inte heller gillar såhär naiva teckningar, men för mig funkar det. Så jag kommer inte på nånting som är negativt med den här boken för mig.

Jag gillar den här målarboken jättemycket och funderar nu faktiskt på att också köpa den andra, De dödas dag, av samma konstnär, som finns på rean.

Karneval finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
2 kommentarer:

  1. Det finns så många fina målarböcker. har själv köpt mig några stycken och lite smått börjat måla i den ena.

    SvaraRadera
  2. Jag har köpt en målarbok med djungelmotiv. Riktigt avkopplande att sitta och måla lite på kvällarna!

    SvaraRadera