tisdag 29 mars 2016

Min pappa Ann-Christine

Titel: Min pappa Ann-Christine
Författare: Ester Roxberg
Format: Inbunden
Antal sidor: 190
Förlag: Wahlström & Widstrand

"Ingen var förberedd på att den hobbysnickrande prästen och trebarnspappan Åke Roxberg skulle förändra sitt liv, allra minst familjen. Men femtioåtta år gammal kommer han ut som Ann-Christine och lever idag som kvinna"


--------------------


Den här boken har jag varit intresserad av ända sen den kom ut så jag blev jätteglad när jag hittade den på bokrean.


Min första tanke när jag läste den här var hur svårt livet måste ha varit för Åke Roxberg innan han kom ut med att han egentligen ville vara/var en kvinna. Att känna sig tvungen att undertrycka sin egen personlighet helt under en stor del av livet måste vara extremt tungt. Och att sedan komma ut som kvinna lär inte ha varit lättare för det måste ha funnits många tankar i förväg om hur inte bara de närmaste skulle reagera utan också hur församlingsmedlemmar osv skulle förhålla sig till att prästen helt plötsligt kommer ut som kvinna.

Jag kan också förstå hur svårt och kanske t o m sårande det var för dottern att pappa inte längre är samma pappa som alltid tidigare utan har helt plötsligt förvandlats, inte bara utseendemässigt men också i personligheten, till någon som Ester inte riktigt känner igen.

Jag tycker det här är en mycket fin och tänkvärd bok och jag är väldigt glad att jag äntligen läst den.

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Ester Roxbergs hemsida

Min pappa Ann-Christine finns att köpa hos t ex

Adlibris Pocket/E-bok
Bokus Pocket/E-bok
CDON Pocket1 kommentar:

  1. Jag tyckte också om den, men hade nog fel förväntningar på den - jag hade velat veta mycket mer om Ann-Christine och hennes känslor och tankar, och trodde nog att det skulle vara mer av en reportagebok. Men det är ju mitt eget "fel" att jag går in med felaktiga förväntningar :-)

    SvaraRadera