torsdag 22 december 2016

Hett i hyllan #71
Jag har läst väderleksprognoserna för de kommande dagarna, så jag vet att det inte kommer att bli en vit jul men ändå hoppas jag när jag går upp, att det genom något mirakel ska ha snöat under natten. Men nejdå, jag blir lika besviken varje morgon, det är minst lika mycket barmark ute om inte t o m mer än dagen innan. Och idag räckte det inte ens med det - det var barmark, strålande solsken och plusgrader! Inte kul för den som skulle vilja ha en vit jul!
Men jag får försöka glömma min besvikelse genom att delta i Monikas Hett i hyllan. Hon uppmanar

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

-------------------

Det lir ännu ett av mina loppisfynd. Jag har ju hört många hylla Joyce Carol Oates och jag har bara läst en bok av henne och den boken var jag inte så förtjust i (kommer inte ihåg vad den hette, vilket ju säger en hel del).
Älskade syster av Joyce Carol Oates (titeln är länkad till Adlibris och där finns mer info om boken)


Trots att jag alltså är nyfiken på de här böckerna så har det inte blivit av att läsa en enda av dem (har haft en annan av hennes böcker med i Hett i hyllan tidigare). Och här får jag lite av skammens rodnad på mina kinder för Joyce Carol Oates är ju en av de författare vars böcker man borde läsa. Nu brukar jag stilla samvetet med ett enkelt "Jag har ju faktiskt läst en!" men samtidigt har jag som regel att inte döma ut en författare bara baserat på en bok som jag inte gillat. Alltså är det nog hög tid för mig att ta itu med några av de här böckerna.
3 kommentarer:

  1. Jag har också köpt en av hennes böcker bara för att jag blir så nyfiken när "alla andra" hyllar henne. Min har inte blivit hyllvärmare än, men den lär nog bli det :)

    SvaraRadera
  2. Just Älskade syster tror jag inte att jag har läst av Oates men flera andra har jag läst och gillat.

    SvaraRadera
  3. Av Oates har även jag böcker stående i bokhyllan.

    SvaraRadera