onsdag 7 december 2016

Veckans bokbloggsfråga vecka 49

Wohoo! Jag har sovit nästan 8 timmar inatt och det har inte hänt på evigheter. Jag har inget stort sömnbehov utan sover i vanliga fall 4-5 timmar/natt i bästa fall och det räcker gott och väl. Så när jag vaknade i morse blev jag helt chockad när jag insåg att jag sovit så länge - utan att vakna en enda gång!
Eftersom jag nu verkligen är utsövd (men mosig i skallen eftersom jag sovit "för mycket") så är det lika bra att sätta igång.
Först idag blir det att svara på Veckans bokbloggsfråga som ställs av Barnboksbloggen

Hur viktiga är bilderna när du bloggar och när du läser bloggar? Vad föredrar du när du läser bokrecensioner, förlagets officiella bild på bokomslaget eller personligt tagna bilder på boken ifråga? Har du något annat att tipsa om eller diskutera kring när det gäller bilder på bokbloggar? 

-------------------

För mig är bilder jätteviktiga. Viktigast är såklart texten, men bilder fungerar ungefär som styckeindelning, dvs gör en textmassa mer lättläst så för mig är det viktigt med både bild och text. Speciellt när jag läser på nätet, blir jag alldeles matt redan innan jag börjat läsa om jag bara ser en textmassa utan nånting som lättar upp.

I mina egna recensioner vill jag gärna ha med en bild så att läsaren/läsarna också ska ha en uppfattning om hur boken ser ut. De flesta av oss har ett bildminne och även om man kanske inte kommer ihåg en titel så kanske man känner igen bilden på omslaget, jag gör det i alla fall.
När jag läser recensioner så spelar det ingen roll för mig om det är förlagets bild eller egen bild, men när jag själv skriver recensioner så använder jag helst förlagets bild vid recensionen, jag är inte speciellt bra på fotografering så förlagets bild tycker jag ser proffsigare ut. I andra inlägg kan jag ibland använda mina egna bilder.
3 kommentarer:

  1. Wow vilken lyx att klara sig på så lite sömn, jag som har småbarn får aldrig sova hela nätter för alltid är det någonting som händer så man vaknar. Men att sova så lite skulle ge mig så mycket tid till annat, nu sover jag och blir ändå aldrig utvilad. Bilder lättar verkligen upp en text! Jag har bättre bildminne än textminne så kommer bättre ihåg böcker jag får se en bild av.

    SvaraRadera
  2. Vad skönt med en sån rejäl natt! Jag är inte heller någon vidare fotograf så jag använder oftast förlagens bilder.

    SvaraRadera
  3. Ja men jag tycker också att åtminstone en bild är skönt i ett inlägg, vare sig den är egentagen eller ej :)

    SvaraRadera