onsdag 28 december 2016

The Twelve Days of Christmas - dag 4

Idag är en sån dag då vi inte har nånting inplanerat utan tar det bara lugnt. Maken var och handlade på morgonen så t o m det är avklarat och det finns inga måsten för resten av dan. Skönt! Såna här dagar behövs emellanåt!
Så nu tänkte jag att det var perfekt tillfälle att fixa mitt boktips i Ugglan&bokens utmaning The Twelve Days of Christmas. Det går ut på att man ska ge ett boktips efter ett tema från verserna i en engelsk julvisa The Twelve Days of Christmas. Idag är fjärde dagen och dagens vers lyder

"On the fourth day of Christmas,
my true love sent to me
Four calling birds,
(Three French hens,
Two turtle doves
And a partridge in a pear tree)"

Följdaktligen blir temat fåglar för idag och Ugglan&boken uppmanar

Uppgiften för dig som vill vara med är alltså att tipsa om en bok på detta tema, antingen i bokens titel eller innehåll. Skriv ett eget inlägg om du vill, eller lämna en enkel kommentar här i inlägget. 
--------

Nu börjar det bli lite tunnsått med fåglar bland mina lästa böcker, men det här klarade jag ändå. Och den här gången blir det två boktips
Artermis Fowl av Eoin Colfer (Fowl = fjäderfä, höna) (titeln är länkad till recensionen och där finns mer info om boken) Det här var en lite rolig bok och jag ville fortsätta följa serien men av någon anledning blev det aldrig av.


Näktergalen av Carl Martin Grann (titeln är länkad till recensionen och där finns mer info om boken)
Den här boken kommer jag nog alltid att minnas i och med en händelse som inträffade precis innan boken gavs ut.
3 kommentarer: