söndag 10 februari 2019

En smakebit på søndag - Huset som Joel ärvde

Maken är visserligen piggare redan efter sin operation och han börjar bli rastlös men den här helgen har vi ändå tagit det väldigt lugnt och försökt se till att han inte behöver använda vänster arm och axel och eventuellt få ont. Brorsan har varit hos oss för att hjälpa till med sånt som maken inte kan göra just nu och det har resulterat i att vi alla tre haft rejält med tid över till läsning. Lördagen har vi tre faktiskt inte gjort så mycket annat än läst och troligtvis kommer det bli ungefär likadant på söndagen också.Men söndagen börjar  med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

--------------------

Min smakbit kommer från sidan 67 i Huset som Joel ärvde av Karin Jarl Nydén  (titeln är länkad till Bokus där det finns mer info om boken)

"Jenny hörde hur man pratade men hon brydde sig inte. Han hade räddat henne efter olyckan och lagat hennes cykel så hon visste ju att han var snäll. Mindes att hon redan i skolan hade tyckt om honom och han var ju så snygg dessutom. Lite originell kanske men spännande på något sätt. Han hade ett hus i skogen, än sen då, det passade väl bra så han kunde sitta och skriva i lugn och ro. Jenny var övertygad om att Joel skulle bli berömd en gång, då skulle de få se, de där som hade mobbat och varit elaka! Han jobbade fortfarande i bibliotekets arkiv många dagar och om han såg henne i fönstret när hon cyklade förbi brukade de vinka åt varandra. Ibland fick hon för sig, fast det var nog bara inbillning, att han väntade på henne, att han visste vilken tid hon brukade komma. När hon tänkte så blev hon glad på något sätt, men hon litade inte riktigt på sig själv, det kanske bara var hon som hoppades?"


10 kommentarer:

 1. blir nyfiken på denna, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 2. Det låter så otroligt mysigt att sitta och läsa tillsammans.

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten. Så härligt med massor av tid för läsning.

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. Känns som om det är en obehaglig underton...

  SvaraRadera
 5. För mig obekant författare, blev lite undrande om det möjligen var en deckare så jag kikade närmare på baksidestexten och det var det inte. Tack för intressant smakbit och trevlig söndag

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten! Ingen bok jag tidigare kände till.

  SvaraRadera
 7. helt okänd bok för mig. jag blir nyfiken. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 8. Ny bok och författare för mig, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Vad härligt att sitta och läsa allesammans! Bra släkt!

  SvaraRadera
 10. Den boken känner jag inte till.

  SvaraRadera