tisdag 19 februari 2019

Veckans topplista vecka 8: Feminism


Idag är jag sen med det mesta till och med Veckans topplista som anordnas av Johannas deckarhörna. Temat den här veckan är

FEMINISM

------------------------------------

Det här är ett tema som jag har lite svårt för och jag läser inte speciellt många böcker som rakt av skulle kallas för feministiska och faktiskt så känner jag att jag inte heller har någon större lust att göra det. Men det finns en del olästa böcker i min bokhylla som kan inordnas under rubriken feminism och faktiskt finns det också några som jag läst kom jag precis underfund med. Så min lista blir en blandning av böcker jag läst och böcker som står olästa i bokhyllan men som jag tänker läsa så småningom. I valet av böcker till listan har jag gått efter Bokus feministiska lästips
1. Under det rosa täcket av Nina Björk
Vann jag i en utlottning på FB och den står oläst i bokhyllan men ska nog läsas så småningom

2. Mor gifter sig av Moa Martinson
Jag fick några av Martinsons böcker av min mamma och den här har jag faktiskt hunnit läsa, men det var innan jag började blogga så jag har inte recenserat den på bloggen.

3. Konsten att vara kvinna av Caitlin Moran
Den här har jag både läst och recenserat för många år sedan. Kanske jag borde läsa om den för att se om jag tycker annorlunda idag än vad jag gjorde då.


4. Madame Bovary av Gustave Flaubert
Vann den här i samma utlottning som nr 1. En bok jag har läst för länge sedan men som jag tänkt läsa om nu för att se om jag fortfarande tycker den är så bra som jag tyckte då.
5. De förklädda flickorna i Kabul av Jenny Nordberg
Den här blev jag nyfiken på när jag läste om den på ett antal bloggar så jag köpte den men har ännu inte hunnit läsa den9 kommentarer:

 1. Intressanta böcker, olika och passande.

  SvaraRadera
 2. Under det rosa täcket och Mor gifter sig har jag läst och Madame Bovay. De förklädda flickorna i Kabu, verkar jätteintressant.

  SvaraRadera
 3. Madame Bovary är den enda jag har läst av dina. Kanske var jag för ung när jag läste den för jag gillade inte alls :)

  SvaraRadera
 4. Jag håller med, jag läser det jag känner för och inte för att det är feministiskt.

  SvaraRadera
 5. här har jag läst de flesta. Caitlin Moran har jag läst delvis

  SvaraRadera
 6. Konsten att vara kvinna har jag läst :)

  SvaraRadera
 7. De förklädda flickorna i Kabul började jag läsa, men det blev för tungt, ibland funkar det bara inte... känns mer ledsamt än man klarar av.

  SvaraRadera
 8. Under det rosa täcket har vi gemensamt! Konsten att vara kvinna är jag väldigt nyfiken på!

  SvaraRadera
 9. Moa Martinson, Caitlin Moran och Gustave Flauberts böcker har jag läst.

  SvaraRadera