söndag 10 februari 2019

Recension: Xirianas gåta av Joseph A. Davis

Titel: Xirianas gåta
Serie: Markus av Trolyrien, del 3
Författare: Joseph A. Davis
Format: Kartonnage
Antal sidor: 388
Förlag: Bokförlaget Pärlan
Recensionsexemplar


"Det drar ihop sig i Valarien. Den märkliga gråsjukan sprider sig snabbt och hotar sluka landet. Sythkor - ondskefulla växter från Mardurien - suger livskraften ur världen. Samtidigt har Xiriana, kréernas mystiska ökengudinna, ett fast grepp om prins Albrak. Hon menar att hon kan göra honom till en trollkarl lika mäktig som hans urfader Albior, men vad är hennes verkliga planer?
Mitt i allt detta befinner sig Markus av Trolyrien, ditkallad för att försvara landet mot Marduriens monster. Kan Albrak räddas och framför allt, kan Valarien räddas från Marduriens mörker? När allt är tomhet, vad är vägen framåt? Har kung Josua en plan, eller är allt förlorat?"

-----------------------------------

Det här är tredje delen jag läser i serien om Markus och jag har tyckt väldigt mycket om de tidigare delarna.

Markus är med hela vägen i den här boken.Första boken tyckte jag ju var smårolig och väldigt lättsam, andra delen var lite allvarligare och den här tredje boken känns ännu lite mer allvarlig. Den värld Markus besöker är fortfarande lika intressant och rolig med en massa udda karaktärer och annorlunda varelser men numera är den världen inte bara ljus och rolig, den är också lite mörkare än tidigare.

Monster och andra fantasifulla varelser är ju nånting som man inte kan tröttna på, man väntar med spänning vad som ska dyka upp längs Markus resa och samma är det med hela äventyret, man drivs framåt av nyfikenhet på vad som ska hända på nästa sida. Precis som i de tidigare delarna är tempot  högt och Markus har fullt upp hela vägen.

Precis som de tidigare delarna i serien är Xirianas gåta en lättläst, spännande och underhållande berättelse som inte bara tilltalar de unga läsarna utan som nog passar vuxna fantasyläsare nästan lika bra. För mig har den i alla fall fungerat alldeles ypperligt!

Jag har bjudit på en smakbit från boken i ett annat inlägg HÄR

Tack Joseph A. Davis för rec.exet!

Mer info om författaren och hans böcker finns på Joseph A. Davis webbsida

Mina recensioner av de tidigare delarna i den här serien

Markus av Trolyrien
Verarnas drottning

Xirianas gåta finns att köpa hos t ex

Adlibris Kartonnage/E-bok
Bokus Kartonnage/E-bok
CDON Kartonnage
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar