torsdag 2 maj 2019

Hett i hyllan #194


Torsdag och dags att visa upp hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Monika säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

------------

Jag har plockat fram ett loppisfynd igen


Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext:
"Ifemelu och Obinze blir kära redan i tonåren i Nigeria. Hon får ett visum för att studera i USA, och meningen är att han ska följa efter. Men attacken mot Worl Trade Center kommer emellan. Män från afrikanska länder får ännu svårare att ta sig dit.
Det går för det mesta bra för Ifemelu, hon får vänner och har förhållanden, och startar en uppmrksammad blogg om öppen och dold rasism i USA. För aldrig har hon varit så medveten om begreppet ras som där. Obinze reser till Storbritannien men kastas ut för att han saknar papper. Till slut går det bra för honom också. Väldigt bra. Han blir en rik man i det demokratiska Nigeria, gifter sig och får barn. När Ifemelu återvänder hem är det oundvikligt att de återupptar sin förbindelse. Där ställs de inför sitt livs svåraste beslut."

Den här boken köpte jag 2015 på bakluckeloppisen vid Ulva kvarn. Jag hade läst En halv gul sol tidigare och så hade jag hört väldigt mycket positivt om den här boken så när jag hittade ett exemplar (som förresten såg helt ny ut) billigt så köpte jag den. Och självklart har den blivit stående oläst i bokhyllan. Till en del tror jag det har att göra med att den här boken vill jag inte läsa i sängen innan jag somnar  för då vill jag oftast ha något lite lättsammare. Jag visste alltså redan från början att den här boken borde jag ha på bokstödet i köket så att jag kan koncentrera mig bättre på den. Sedan har det bara inte blivit något tillfälle att ta fram den. Men nu är det nog dags snart så jag ställer den så att jag inte kan missa den nästa gång jag tittar i bokhyllan efter något att läsa.


OBS! Du hinner fortfarande anmäla dig till tävlingen där du kan vinna en bok! Regler och anmälan finns HÄR


5 kommentarer:

 1. Det är bra att ha något som man inte läst ännu så finns de en dag när man måste hitta något intressant att läsa. Ha en fin dag kram Nina

  SvaraRadera
 2. Den har jag tänkt köpa men tycker jag har så många böcker så jag får hejda mig.

  SvaraRadera
 3. Har inte läst något av henne, men har i alla fall En halv gul som oläst i hyllan.

  SvaraRadera
 4. Jag var lite besviken på En halv gul sol, men hennes feministtext gillade jag.

  SvaraRadera