måndag 20 maj 2019

Recension: Tigeröga av Bettina Bieberstein Lee

Titel: Tigeröga
Serie: Hanna Axelsdotter, del 2
Författare: Bettina Bieberstein Lee
Format: Inbunden
Antal sidor: 475
Förlag: Bladh by Bladh
Recensionsexemplar

"När journalisten Hanna Axelsdotter flyttar in i ett hyreshus mitt i central Stockholm är grannens dörr avspärrad med polistejp. Strax visar det sig att lägenheten tillhör Esther, en ung kvinna som lever ett avancerat dubbelliv, och som nu har anmälts försvunnen av sin pojkvän.
I samma hus bor även Adrian, en ensam prepper som förbereder sig på civilisationens undergång. Han är fast övertygad om att Esther är i stor fara.
Hanna blir alltmer förbryllad över att ingen verkar känna till något om Esthers liv. Men polisen antyder att Esther kan ha försvunnit frivilligt och lägger allt mindre resurser på fallet.
Hannas instinkt säger henne att något skaver och hon bestämmer sig för att ge sig ut i jakten på att följa Esthers spår. Har en gammal tatuering av ett par tigerögon betydelse?
Eller har alla förbisett att det kan finnas samband mellan Esthers dubbelliv och hennes försvinnande?"

------------------------
Jag kände inte till den här författaren innan men baksidestexten gjorde att jag inte kunde motstå frestelsen. Det är också alltid lika trevligt att stita bekantskap med en författare som är ny för en, det finns ju alltid en möjlighet att man hittar en ny favorit.

Det här är en av de böcker som man fastnar för direkt från första sidan. Hanna är en sympatisk person, lite för "lagom" för min smak, men trevlig. Jag tycker bäst om udda personligheter så jag saknar lite skärpa i Hanna och kanske någon liten knorr eller egenhet, för min smak är hon lite för beige.

Det är en trevlig och småmysig stämning i boken i början men sakta blir stämningen mer och mer spännande och ju mer man får reda på om Hannas grannar, desto kusligare blir det hela.
Man känner igen sig direkt i miljöbeskrivningarna, det där med tvättstugor som av någon underlig anledning alltid ligger lite ensligt och alltid är lika kusliga att gå ner/upp till och där man alltid är på helspänn och rycker till vid minsta ljud - jotack, det har man ju varit med om et antal gånger och det  är väldigt lätt att frammana känslan utifrån egna erfarenheter. En otroligt tacksam miljö att ha med i en spänningsroman! Det är likadant med vinds-/källarförråd - minst lika kusliga ställen att besöka ensam.

Den här spänningsromanen börjar  med en smygande obehagskänsla som så småningom övergår i spänning vilket verkligen får en att sträckläsa boken. När jag läser den här boken så är jag väldigt tacksam för att jag inte längre bor i hyreshus med tvättstuga och vinds-/källarförråd. Jag blev glatt överraskad av den här boken och vill nu också läsa första delen i serien. Tigeröga är en lättläst och spännande bladvändare som får mig sugen på att fortsätta följa den här serien. Jag vill nog fortsätta följa den här serien och hoppas att det inte dröjer alltför länge innan nästa del kommer!

Tack Bladh by Bladh/Schyttberg PR för rec.exet!

Jag har bjudit på en smakbit från boken i ett annat inlägg HÄR


Mer info om författaren och hennes böcker finns på Bettina Bieberstein Lees websida

Tigeröga finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar