torsdag 30 maj 2019

Hett i hyllan #198


Dags att plocka fram hyllvärmare igen till Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

------------------

Det blev ett loppisfynd igen


"Tänk vilka vackra barn ni skulle få", tjatar Barbaras mamma. Fast hur skulle gå till? Barbara, 46-årg psykoterapeut som mäter 183 cm i strumplästen, har för länge sedan gett upp hoppet om att hennes vackre man Björn ska vilja bli pappa.
Och Barbara har för den delen annat att än bebisar att tänka på. Zeppo, till exempel, den döve poolvakten på Sicilien som blev hennes livs enda otrohet. Eller Farona, den nya sekreteraren på mottagningen som förvrider huvudet på alla män. Och Ulla, kvinnan på Lutherska badet som hostar fram bittra cynismer om det opålitliga manssläktet.
Plötsligt tycks Barbaras välordnade tillvaro förvandlad till ett inferno av obesvarade frågor. Och varför kommer aldrig mensen...?Den här köpte jag 2013 på en bakluckeloppis. Jag hade läst några böcker av den här författaren och gillat dem så det var självklart att jag skulle köpa den här när jag nu hittade den.  Och så blev den stående i bokhyllan såsom så många andra och det har bara inte blivit av att läsa den. Men nu är det nog dags att lägga den i första ledet så att jag inte missa den igen när jag ska leta rätt på nästa bok att läsa i sängen.


4 kommentarer:

 1. Unni Drougge har jag inte läst något av, men jag köpte en annan av hennes böcker på någon bokrea.

  SvaraRadera
 2. Unni Drougge har jag nog aldrig läst något av. Det vore kanske en idé.

  SvaraRadera
 3. Känner ju väl igen författaren men har aldrig läst något av henne.

  SvaraRadera
 4. Har läst några böcker av Unni Drougge för länge sedan, men inte denna.

  SvaraRadera