lördag 11 maj 2019

Veckans bokmärke vecka 19


Vad har du mellan sidorna den här veckan? Är det senaste kvittot från ICA, ett gem från jobbet eller kanske du också alltid använder ett bokmärke? Är det inte dags att visa upp vad du använder just nu? Eller kanske du är som jag, samlar på bokmärken? Oavsett vad du använder, visa upp det! Lägg gärna en länk i kommentarerna så jag också kan se vad du har mellan sidorna.

----------------------

Idag blir det ett loppisfynd igen


Gamla bokmärken av den här typen dräller det faktiskt av på t ex bakluckeloppisar, jag har fått tag på många där. Och de kostar då nästan ingenting, är faktiskt billigare än många nytillverkade bokmärken. Att jag nu plockade fram den här och tittade lite extra på den resulterade också  i en lite rolig upptäckt. Jag såg nämligen något jag inte upptäckt förut, att den är stämplad på baksidan. Och vid närmare undersökning (med förstorningsglas) så visade det sig att den faktiskt är silverstämplad på baksidan. Det var en rolig upptäckt och då var den alltså ett riktigt fynd med tanke på att den bara kostat 5-10,- (ungefär vad man brukar få betala för de här gamla bokmärkena på bakluckeloppis)10 kommentarer:

 1. Hej Pirjo, idag är jag med. Vilket fynd för dig som samlar på bokmärken! Vet du om det är någon speciell kyrka på korset?
  Mitt inlägg: http://mosstanten.se/2019/may/mitt-bokmarke-2.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du är med! Nu när jag upptäckte det här så ska jag försöka ta reda på vilken kyrka det är. En snabbkoll resulterade i att det finns en kyrka i Kalmar som liknar den där lite grann, men jag får nog leta vidare.

   Radera
  2. Nu vet vi! Maken putsade bokmärket och fick fram text "Fredrikskyrkan, Karlskrona" https://sv.wikipedia.org/wiki/Fredrikskyrkan

   Radera
 2. riktigt prålig, min liye annorlunda denna vecka:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/05/sa-liten-sa-stark.html

  SvaraRadera
 3. Ser ut att vara en kyrka avbildad mitt i korset - går den att identifiera? Bra pris för silver hur som helst, ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maken putsade bokmärket och fick fram att det är Fredrikskyrkan i Karlskrona https://sv.wikipedia.org/wiki/Fredrikskyrkan

   Radera
 4. Hej, nu har jag också börjat visa lite bokmärken!
  https://solsomsol.blogspot.com/search/label/Bokm%C3%A4rken

  Du borde ta och putsa upp det där bokmärket! Ta lite ketchup och gnugga med om du inte har något silverputs. Eller hett vatten och bikarbonat samt en bit aluminiumfolie i botten på en skål. Vet du vad det är för byggnad som visas?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättefina bokmärken du hade! Tack för tips, maken har nu putsat upp vårt bokmärke lite och då visade det sig att det är Fredrikskyrkan i Karlskrona https://sv.wikipedia.org/wiki/Fredrikskyrkan

   Radera