söndag 7 juni 2020

En smakebit på søndag - Kolmannen

Det har varit en mycket lugn helg igen så jag har haft ordentligt med tid för läsning. Men nu börjar jag bli riktigt sugen på att få komma ut på stan för att shoppa, framför allt så skulle jag vilja åka iväg till någon blomster-/trädgårdshandel för att köpa lite mer växter. Maken har ju varit och handlat men jag skulle helst själv vilja vara med. Maken har berättat att det varit nästan trängsel när han varit och handlat och då vill inte jag riskera att bli smittad, alltså håller jag mig hemma fast jag skulle vilja hänga med till affären. Ingen idé att ta onödiga risker nu när man klarat sig  så här länge. Lördagen ägnade jag alltså i princip hela dagen åt läsning och bloggen och det känns bra för jag börjar sakta komma ikapp. Söndagen är vår tv-tittardag så även om jag lär titta ganska mycket på tv så hinner jag nog också läsa en hel del Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här söndagen anordnas av Flukten fra virkeligheten

-------------------------

Min smakbit kommer från sidan 68 i Kolmannen av Jens Henrik Jensen (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Hon ställde cykeln utanför Netto. När hon stod böjd över låset kom den igen, känslan av att vara iakttagen, av att ha en annan persons ögon i ryggen. Hon sträckte på sig och såg sig omkring. Det vvar mycket folk på gatan. Morgonaktiviteterna hade avlösts av eftermiddagsaktiviteter.
Folk som skyndade hem frfån jobbet, folk som skulle hinna med något på vägen, handla som hon själv kanske. En svart bil svängde av och försvann sakta in på Englandsgade.
Svart... Hon sprang runt hörnet. Den hade stannat längre bort på gatan. Hon slog av på farten, stannade upp på trottoaren och lutade sig framåt, som om hon behövde knyta skosnöret."

14 kommentarer:

 1. Jag är lite nyfiken på hans böcker, men har än så länge inte läst någon.

  SvaraRadera
 2. Det høres fint ut med tid for lesing og blogging. Jeg ble med mannen min for å kjøpe en plante til å ha ved siden av inngangsdøren. Vi dro tidlig, rett etter at butikkene åpnet og da var det ikke så mye folk. Det var deilig :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 3. Den boken verkar spännande. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. blommor piggar upp, yngste sonen gifte sig i går vid en blommande äng, fint... iakttagen vill man ju helst inte bli, tack för smakbiten, ha en bra söndag.

  SvaraRadera
 5. Det er godt å ha tid og lyst til å lese, men fortsår at du kan bli rastløs. Og planter er viktig. Selv har jeg ikke hage, men jeg fyller opp leiligheten og balkongen med blomster og planter. Det gjør meg så glad. Ha en fin søndag

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten!
  Har fortfarande inte läst någon av författarens böcker.

  SvaraRadera
 7. Känner till författarnamnet men har inte läst något. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. En läskig spänningsroman med ett häftigt omslag! Tack för smakbit

  SvaraRadera
 9. Jag har bara lite blommor i år, men det blir desto mer grönsaker- jag har satt morötter, rädisor, squash och ärter.

  SvaraRadera
 10. Obehaglig smakbit, det där med att känna sig iakttagen. Har inte läst något av författaren.

  SvaraRadera
 11. har tänkt läsa något av Jens Henrik Jensen länge. har fått uppfattningen att han är bra. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 12. Tack för en spännande smakbit.

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten. Är nyfiken på hans böcker, men de är tjocka...

  SvaraRadera