fredag 19 juni 2020

Fem en fredag vecka 25:Midsommar


Man vet att det kommer att bli hett på dan när man vaknar på morgonen av att det är varmt och svettigt inne i sovrummet. Medan maken håller på och fixar grillen i ordning så passar jag på att svara på frågorna i elisamatildas Fem en fredag

1. Hur firar du midsommar i år?
I lugn och ro, bara maken, kattpojkarna och illrarna. God mat och mycket läsning står på schemat.

2. Vad kommer att finnas på ditt lunchbord?
Har inte bestämt ännu, i vanliga fall äter vi rester från gårdagens middag men igår blev det inget kvar så idag får vi hitta på något annat.

3. Kommer du att dansa runt en majstång?
Nej, har aldrig gjort och kommer aldrig att göra

4. Hur var dina midsomrar som barn?
De bästa minnena var nog från när jag var tonåring och pappa hade sommarstuga vid havet utanför Norrtälje. Då var det dans på Haget (områdets festplats) och alla var där. Det var faktiskt där som jag träffade maken för första gången på midsommarafton för 43 år sedan.

5. Vad gör du denna midsommar som du inte gjorde förra året?
Firar midsommar med bara maken och djuren pga coronakrisen. De senaste åren har vi alltid haft i alla fall min bror hos oss över midsommar men i år fick vi hoppa över det eftersom vi sitter i självvald karantän och han ännu inte testat sig. Han ska istället testa sig när han går på semester och sen tillbringa en längre sammanhängande period av semestern hos oss. Så det är alltså första gången på många år som det bara är vi två (och djuren) på midsommar 

8 kommentarer:

 1. det blir lugnt, maken sitter ute och läser en bok

  SvaraRadera
 2. Det kan var riktigt skönt att fira i liten skala också. Jag tycker t.o.m. att det är ok att fira själv. Men det är omgivningen som tycker synd om en, även om det är självvald ensamhet! Glad midsommar till dig och din man!

  SvaraRadera
 3. Läsning och god mat blir det här också. Trevlig midsommar!

  SvaraRadera
 4. Det är så märkligt allt just nu. Man vet inte hur man ska göra, träffa eller inte träffa. Utomhus känns det som att man kanske kan träffas. Hoppas ni får en härlig dag tillsammans trots allt.

  SvaraRadera
 5. nej, det blir en stillsam midsommar här också. jag tror absolut att en ska hålla sig undan folk. men det går att sitta ute och läsa och sill och potatis är gott ändå. för att nu inte tala om jordgubbar

  SvaraRadera
 6. Ja vi får nog alla märka att midsommaren inte blir riktigt som vanligt. Tack o lov för bra och varmt väder så man kan träffas utomhus. Trevlig fortsättning på helgen, jag ska ägna morgondagen till läsning.

  SvaraRadera
 7. Det förstår jag att du har glada minnen från midsommar om du träffat din make då!

  SvaraRadera
 8. Håtö Haget? Någonstans förbi Spillersboda om jag inte har fel? Ja, jag bor ju i kommunen och har alltid gjort, så funderade lite på det geografiska. :) Många har nog fått fira midsommar annorlunda i år, men midsommartrafiken ut till Roslagen har varit mer massiv än den någonsin varit någon sommar.

  SvaraRadera