torsdag 11 juni 2020

Hett i hyllan #252


Veckodagarna bara rusar förbi och varje dag är den andra lik nu när vi bara är hemma. Det som gör att det ändå går att hålla isär veckodagarna lite grann är de olika bloggaktiviteterna som arrangeras under veckorna. Idag är det dags för Monikas Hett i hyllan och då vet man att det är torsdag. Monika säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

---------------------

Jag har plockat fram ett loppisfynd igen

Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext:
"Vem är den gamla damen som vill spela schack i telefon? Hur ska man tyda viskningarna i Jonas Berglunds bandspelare? Finns den tretusenåriga egyptiska gravstatyn kvar - och i så fall var? Har den märkliga blå blomman ett eget liv? Vad är det som påverkar historiens gång? Slumpen, viljan eller - något annat?
Här är den fantastiska berättelsen om några ungdomars mystiska upplevelser i byn Ringaryd i Småland. Och om hur två till synes tillfälliga händelser gör att vissa gömda och glömda förhållanden rullas upp och slutligen avslöjas"

Den här boken och författaren hade jag hört mycket om på diverse bloggar och "alla" verkade ha läst boken eller något annat av den här författaren och bara älskat böckerna. Jag hade inte ens hört om Maria Gripe tidigare och det kändes emellanåt som att jag var den enda som aldrig läst någon av hennes böcker. När jag hittade den här 2015 på en bakluckeloppis i Täby så köpte jag den såklart för nu hade jag chansen att prova om jag också skulle tycka att boken var bra. Men lika självklart var det att den blev stående oläst i bokhyllan - jag har nog aldrig varit speciellt intresserad av ungdomsböcker så varje gång det var dags att byta bok blev det inte av att ta fram den här. Så småningom glömde jag nog till och med bort att den stod där, men nu när jag hittat den igen är det nog snart dags att läsa den.

3 kommentarer:

  1. Den läste jag som liten och faktiskt igen för något år sedan när jag hängde på en realtidsläsning på Facebook 🙂

    SvaraRadera
  2. Den är riktigt bra! Läst och lyssnat flera gånger :)

    SvaraRadera