torsdag 18 juni 2020

Hett i hyllan #253


Det var en seg morgon idag. Maken skulle ut och handla det sista inför midsommarhelgen och jag hade tänkt att stiga upp innan han åkte (han åkte tidigt för att slippa den värsta rusningen), men det var så skönt i sängen att det var knappt att jag orkade sega mig upp till slut. Men det är torsdag och först ut är Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

----------------

Jag har plockat fram ett loppisfynd igen

Änglamördaren av Erica Spindler
Baksidestext:
"För fem år sedan hittades tre barn mördade, utklädda till små änglar. Det fanns inga vittnen eller ledtrådar. Änglamördaren kallade sina handlingar för "de perfekta brotten". Fallet förstörde närapå kriminalassistent Kitt Lundgrens karriär - och hennes liv - eftersom hon  lät mördaren slippa undan.
Nu är änglamördaren tillbaka.
Men Kitt upptäcker att det är något annorlunda med de nya morden - en lite variation som talar för att en plagiator härmar de ursprungliga morden. Så inträffar det otänkbara. Den riktiga Änglamördaren hör av sig till Kitt med ett bisarrt erbjudande: Han kan hjälpa henne att fånga plagiatorn.
Kitt måste nu bestämma sig för om hon skaw lita på en seriemördare... eller riskera att bli offer för en psykopat som tagit konsten i det perfekta brottet till nya. fasansfulla höjder."

------

Den här köpte jag 2016 på en bakluckeloppis med en hög andra böcker som alla var i princip splitternya. När jag nu läser baksidestexten så kan jag tänka mig att jag köpt den för att ha den som sovrumsbok, dvs en bok som jag läser ett par sidor ur innan jag somnar men som inte är så spännande att jag inte kan lägga den ifrån mig. Den känslan får jag fortfarande och ska nog lägga boken lite längre fram i bokhyllan.

4 kommentarer:

  1. Jag känner igen författaren, men jag har inte läst någon av henne.

    SvaraRadera
  2. Erika Spindler har ju skrivit massor med böcker och haft framgång ser jag på Wikipedia. Men jag har aldrig hört talas om henne förrän nu.

    SvaraRadera
  3. Den hade jag inte alls hört talas om!

    SvaraRadera