torsdag 28 februari 2019

Helgfrågan vecka 9


Vi ska snart äta middag och soppkastrullen står på spisen. Medan soppan värms upp passar jag på att svara på Mias Helgfråga

Varför tror du många slutar blogga?
Bonusfråga: Ett tips på en bra bokblogg
(gärna en som inte redan finns i min lista)

----------------------------

Det finns nog väldigt många svar på frågan varför många slutar att blogga. Trots allt så är ju bokbloggande lite tidskrävande och om man jobbar och t ex har små barn så är det nog svårt att lägga ner så mycket tid och ork på bloggandet.
Man kanske helt enkelt tappar lusten att blogga. Jag vet att jag själv har små perioder då jag inte har den minsta lust att sätta mig framför datorn och skriva recensioner, trots att att jag borde. För mig hjälper det då att "ta ledigt" ett par dagar och helt enkelt strunta i bloggen och göra nånting helt annat.
Det händer mycket annat i livet och då kanske orken helt enkelt inte finns att koncentrera sig på bloggandet.
Allt hänger ju på vad som händer i ens liv (det finns ju faktiskt annat i livet än bokbloggande) och ibland är det bara rätt och sunt att dra ett streck över det man hållit på med och gå vidare mot nästa äventyr.

Alla de bloggar jag följer finns redan på Mias lista.
13 kommentarer:

 1. jo, tid kan en ha ont om, jag tycker om att läsa bokbloggar, hittar masa bra tips.

  SvaraRadera
 2. Men jag tycker mig märka en sådan drastiskt förändring. Jag minns när över 100 svarade på Bokbloggsjerkan, nu är det knappt 13 stycken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast då var jerkan regelbundet återkommande. Så har det inte varit på länge.

   Radera
 3. Man måste ju få ta paus om lusten tryter!

  SvaraRadera
 4. Ja ibland finns det inte tid till bloggandet och eftersom jag bloggar för min egenskull så finns det ingen press. Jag har även satt i system att recensera böcker så fort jag läser dem så då växer de inte på hög heller.

  SvaraRadera
 5. Tiden är nog en faktor tror jag också. Kan känna av det ibland då jag jobbar heltid. Men tar det som det kommer med bloggandet och gör det mest för min egen skull och för att det är kul.

  SvaraRadera
 6. Det kan säkert vara så att livet kommer emellan.

  SvaraRadera
 7. tidsbrist kan det naturligtvis bero på. och ibland orken. ibland hjälper det säkert att hoppa över några dagar

  SvaraRadera
 8. Tid är en bristvara. Därför brukar jag förbereda en drös inlägg och schemalägga. På så vis behöver jag inte blogga varje dag.

  SvaraRadera
 9. Jag tror inte jag hade orkat blogga så här om barnen varit små. Nu var de 11 och 9 när jag började för 8 år sedan. Då började jag få ork. Men sen har jag gjort pauser på vägen.

  SvaraRadera
 10. En paus kan nog vara bra ibland.

  SvaraRadera
 11. Det är nog lite olika. En del tror att de måste blogga varje dag. Jag gör det nog mest för mig.

  SvaraRadera
 12. Så nyttigt med en paus i det "uppkopplade" överlag emellanåt, kan ju ske både frivilligt och ofrivilligt mellan varven. ;)

  SvaraRadera