torsdag 14 februari 2019

Hett i hyllan #183


Dags för Monikas Hett i hyllan då man ska visa upp sina hyllvärmare. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

-------------------------

Jag har plockat fram ett loppisfynd igen

Ställd av Susan Faludi
Baksidestext:
"Friställda varvsarbetare, våldsamma gängledare, sportfantaster, astronauter, porrfilmskådisar, krigsveteraner - på sin odyssé genom USA:s mansvärld har Susan Faludi mött alla sorter. Plågade och utsatta män i alla åldrar, som inte förstår vad som sker med dem och omkring dem.
De klassiska mansidealen finns kvar i det allmänna medvetandet - att utstråla trygghet, styrka och ansvarstagande. Men för allt fler män är möjligheten att leva upp till kraven borta. De män som redan förlorat självkänslan genom arbetslöshet förlorar också ofta sina familjer. Deras bitterhet växer och omvärlden får ta emot deras våldsamma frustration."

------------------------

Den här köpte jag 2013 på Ulva bakluckeloppis. Jag tycker ibland om att läsa den här typen av dokumentärböcker skrivna av journalister och det var nog mycket därför jag köpte den. Att jag sen inte läst den beror nog både på att jag inte haft tid och på att jag helt enkelt inte orkat ta mig an en lite allvarligare bok som den här, speciellt som den är på nästan 700 sidor med ca 40 sidor källhänvisningar längst bak i boken. Just nu är jag också tveksam till om jag överhuvudtaget kommer att läsa den så kanske det vore bäst att lägga den i utrensningslådan.

3 kommentarer:

  1. Ännu en bok som jag inte har hört talas om.

    SvaraRadera
  2. Jag läste Backlash av henne i början av 90-talet och gick på en föreläsning av henne (på universitetet i USA där jag jobbade). Gjorde stort intryck. Hade ingen aning om att hon skrivit fler böcker...

    SvaraRadera