torsdag 7 februari 2019

Hett i hyllan #182

Torsdagen börjar med Hett i hyllan där man ska visa upp sina hyllvärmare. Monika säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?


----------------------

Ett loppisfynd igen"Samma dag som hon skulle fira sin femtioårsdag fick TV-journalisten Ulla-Carin Lindquist sin diagnos, ALS. Det är den värsta av alla neurologiska sjukdomar. Den saknar bot och leder snabbt till döden.
Ro utan åror är skriven under den korta sjukdomstiden. Här skildrar Ulla-Carin Lindquist sina upplevelser ställd ansikte mot ansikte med döden. Men det är också en bok om kärlek och en djup förbundenhet med allt levande.
Ulla-Carin Lindquist blev känd för en mycket stor publik när hon under hela 90-talet var programledare för Rapport i SVT."
Den här boken köpte jag 2013 på loppis och det var nog mest för att jag kände igen ansiktet på författaren på baksidan av boken. Även om det är lite sorgligt att läsa om människor som får svåra sjukdomar så är det ändå intressant att läsa lite om själva sjukdomarna. Det här var nog också lite i slutet av perioden då jag läste ganska mycket biografier och memoarer. Just nu känns den här boken inte speciellt intressant för mig så jag undrar faktiskt om inte den får åka ner i utrensningslådan.
3 kommentarer:

  1. Jag har börjat läsa på den men den var lite seg.

    SvaraRadera
  2. Ulla-Carin Lindquist kommer jag ju ihåg, men boken hoppar jag nog över.

    SvaraRadera
  3. Den kommer jag ihåg när den kom. Vet inte om jag skulle orka läsa den.

    SvaraRadera