tisdag 30 april 2019

Recension: Slutspel av Amanda Tartt

Titel: Slutspel
Serie: Jade
Författare: Amanda Tartt
Format: E-pub
Antal sidor: 34
Förlag: Lusthuset förlag
Recensionsexemplar

"Jade växer upp på internatskolor i Stockholm, London och Genève, men en dag meddelar hennes mamma att pengarna är slut. Jade bestämmer sig då för att bli ekonomiskt oberoende utan att bli beroende av någon man, eller kvinna heller för den delen. Hon blir en kvinnlig gentlemannatjuv som tar från de rika och ger till sig själv
I Slutspel lyckas hon förena nytta med nöje när hon träffar den kände fotbollsspelaren Max Lundgren som inte bara har en snygg kropp och en stor skön säng, utan också ett kassaskåp."

--------------------

Jag blev jätteglad när jag fick erbjudandet från författaren att få läsa hennes senaste novell. Eftersom jag läst hennes tidigare novellserier och gillat dem så hade jag faktiskt skyhöga förväntningar på den hör nya.

Huvudpersonen heter alltså Jade och hon är definitivt annorlunda än vad huvudpersonerna i de tidigare novellerna har varit. Man får ju reda på lite om henne och hennes bakgrund nu, och jag hoppas det kommer fler noveller med mer info för jag är väldigt nyfiken på henne.
Jag kan du direkt säga att jag är ungefär lika , om inte till och med mindre, intresserad än Jade om fotboll, den stora skillnaden är nog att jag inte "tvingats" att ens titta på fotboll någon gång i livet. Men av beskrivningen av Max att döma så är det förståeligt att Jade inte kan låta bli.
En lite rolig detalj var att det i den här novellen finns en liten koppling till Drömserien.

Jag hade som sagt väldigt höga förväntningar på den här novellen och jag blev inte besviken. Slutspel håller samma höga klass som Amanda Tartts erotiska noveller brukar hålla. Den är underhållande, het och får läsaren att andas lite häftigare än vanligt. Jag ser verkligen fram emot fler noveller om Jade och hoppas det inte tar alltför länge innan nästa kommer.

Tack Amanda Tartt för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes noveller finns på Amanda Tartts websida

Mina recensioner av Amanda Tartts andra noveller

Drömserien
Vita drömmar
Rosa drömmar
Röda drömmar

Serien om Sanna
Choklad
Champagne DP
Chevalier
Chianti
Chancery Lane
Chevy
Chockrosa

Slutspel finns att köpa hos t ex

Adlibris E-bok
Bokus E-bok


Bortglömd fredagspost

Det var så mycket i fredags att jag helt glömde lägga ut pocketpaketet jag fick då. Eftersom jag redan har två av böckerna så kommer dubletterna att lottas ut inom den närmaste tiden.


Under två timmar av Hanna Landahl (Polaris)
Jag for ner till bror av Karin Smirnoff (Polaris)
Sveas son av Lena Andersson (Polaris)


Valborgspost!

Vi var väldigt överraskade över att brevlådan var full idag. I vanliga fall bär inte vår brevbärare ut speciellt mycket post inför helgdagar. Men den här gången var det kanske så mycket att han insåg att om han väntar till torsdag så ryms inte all post i brevlådan. Maken tycker inte att det är alltför osannolikt för han börjar sympatisera med brevbäraren och klagade idag "Inte så konstigt att man får ont i kroppen när man ska släpa på sånt här varje dag!" när han hade varit och vittjat brevlådan. Det var inte så många till antalet men speciellt en vägde rejält mycket)

Dagens bokpaket


Jordens arvingar av Ildefonso Falcones
Vi for upp med mor av Karin Smirnoff
Nådastolen av Elizabeth Winthrop
Den lilla arga boken av Lotta Sonninen





Veckans topplista vecka 18: Samtidsromaner


Idag är jag seg som bara den och det tar tid att komma igång. Snart är det i alla fall dags för mitt favoritprogram på TV men innan jag slänger mig ner i soffan måste jag ju göra Veckans topplista, som anordnas av Johannas deckarhörna, som den här gången har temat

SAMTIDSROMANER

Veckans topplista handlar idag om böcker som utspelar sig i vår samtid och som på ett eller annat sätt ger sig i kast med att skildra världen runtomkring oss så som den ser ut just nu. 

-----------------------

Böckerna är inte listade i någon inbördes ordning och titeln är länkad till recensionen där det finns mer info om boken)


1. Zingele av Sakina Ntibanyitesha

2. Vår älskade av Kamila Shamsie

3. Under två timmar av Hanna Landahl






4. Den som ser av Joe Heap

5. Stigen tillbaka till livet av Long Litt Woon






OBS! Du har väl sett att jag lottar ut en bok i ett annat inlägg. Regler och anmälan finns HÄR

måndag 29 april 2019

Recension: Broder Jakob av Emelie Schepp

Titel: Broder Jakob
Serie: Jana Berzelius
Format: Inbunden
Antal sidor: 387
Förlag: HarperCollins Nordic
Recensionsexemplar

"En regnig vårdag hittas en kvinna brutalt mördad i Norrköping. Det är det andra offret på kort tid. Omständigheterna är likadana, benen är hopsydda och kropparna hittas i Strömmen som flyter genom staden. Vem vill få dem att se ut som sjöjungfrur och varför?
När en ny kvinna anmäls saknad är det uppenbart för polisen att de har att göra med samma gärningsperson.
Åklagare Jana Berzelius, som leder förundersökningen, börjar snart hitta kopplingar till fallet Simon Norell, en ung man som mördat sin familj och sedan dess suttit inspärrad på rättspsyk i Vadstena. Men Simon vägrar att prata. Någon måste vinna hans förtroende innan tiden rinner ut, och den ende som kan göra det är mannen som rör sig som en hotfull skugga i Janas liv - Danilo Peña."

-------------------

Broder Jakob är femte delen i serien om åklagare Jana Berzelius och jag har följt serien ända från början och gillat den.

Hittills har inte en enda av böckerna i den här serien gjort mig besviken utan det har varit böcker där man sugs in direkt och sen bara slukar boken och samma gäller Broder Jakob. Det är också lika spännande varje gång att få följa hur Janas förflutna dyker upp gång på gång och hotar hennes sinnesfrid. Samtidigt tycker jag mig den här gången känna ett visst uppmjuknande i Janas inställning till speciellt Danilo och i och med det känns det som att det öppnas en ny väg som Jana kanske tar i kommande delar av serien.

Handlingen är, som vanligt, olidligt spännande och oförutsägbar. Jag stannade upp och hickade till flera gånger "Jaha, var det så det var?", även om jag hade försökt gissa mig till en del saker så hade jag inte träffat rätt en enda gång.

Broder Jakob är lätt- och snabbläst, spännande och oförutsägbar kriminalroman som jag nog tycker är den bästa i serien hittills, men så har jag nog tyckt om de andra delarna också, serien blir bara bättre och bättre för varje del. Nu när jag läst femte delen i serien så är det bara att börja längta efter nästa bok som jag hoppas inte dröjer alltför länge! Självklart åker den här boken direkt in bland Årets favoriter!

Tack HarperCollins Nordic för rec.exet!


Mer info om författaren och hennes böcker finns på Emelie Schepps websida

Mina recensioner av de andra böckerna i serien

Märkta för livet
Vita spår
Prio ett
Pappas pojke

Broder Jakob finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden




Veckans första bokpaket

Idag gjorde vi en runda in till Uppsala för att kika lite på nya dynor till utemöblerna (men hittade inga som vi tyckte var fina) och självklart förirrade vi oss in i andra affärer också. En runda som var tänkt att inte ta speciellt länge tog halva dagen så när vi kom hem var det dags att vittja brevlådan, där det förutom en massa reklam också fanns två bokpaket


Den som lever stilla av Leonora Christina Skov (Bokförlaget Polaris)
I ljus och mörker av Åsa Westerlund Kindahl (Förlagshuset Siljans måsar)



Läsplanering Maj 2019

Det är snart maj, dvs MIN månad. Ja, jag fyller år i maj och av någon underlig anledning brukar maj faktiskt vara en av mina bästa månader när det gäller det mesta. Vädret brukar vara perfekt för mig, varmt och soligt men inte så varmt att jag mår illa och solen är ännu inte så stark att jag måste hålla mig inomhus. Jag hoppas att maj i år blir bra läsmässigt också för det behövs just nu, min läsahög är just nu ganska rejäl och jag vill verkligen minska den ordentligt under maj. Jag har kommit igång med att hinna ikapp med recensionerna så det är jag inte speciellt orolig för, jag får bara se till att inte fastna igen utan ha ett jämnt flöde av recensioner under veckorna. Ett sammanträffande i år  är att jag fyller jämna år och helt plötsligt har jag en hög med böcker att lotta ut - det ska bli jättekul att kunna göra det under den här månaden

Läsahögen är alltså ganska rejäl just nu så här har jag att välja från under månaden









Självklart kommer jag också att läsa hyllvärmare och de som jag valt ut för maj är




I kloka kvinnors sällskap av Célestine Vaite













Rasputin av Henri Troyat








Sen är det bara att hålla tummarna att planeringen håller något sånär i alla fall.




Sammanfattning/utvärdering vecka 17

Vecka 17 gick inte riktigt så bra som jag hade hoppats. Det hade inte så mycket att göra med att jag inte skulle haft tid utan jag hade tankarna lite på annat håll hela veckan i och med att illerpojken Pettsson blev sjukare och till slut fick somna in på torsdagen. Det var nog mycket därför jag hamnade ännu mer efter när det gäller både läsningen och recensionsskrivandet. Jag är ändå nöjd med att jag hann så pass mycket som jag gjorde för allt under veckan kändes som att vada i gröt. Jag brukar ju lägga till det här med "oförutsedda händelser" och den här gången var det precis det det var som påverkade allt jag gjorde.

Det jag hann med under vecka 17 var

Jag läste klart 3 böcker

Förrädaren av Gabriella Ullberg Westin
50 myter om hållbarhet av Jessica Cederberg Wodmar
Arvet av Yrsa Sigurdardóttir

Jag publicerade 3 recensioner (titeln är länkad till recensionen)

Svarta näckrosor - Michel Bussi
Ulrikas bok - Maria Gustavsdotter
Mantor - Karolina Bjällerstedt Mickos

Det fanns 1 rec.ex i brevlådan

Och bergen skall rämna av Erika Olofsson Liljedahl

Jag köpte 0 böcker

Som sagt, jag är nog nöjd med att jag ändå fick det här gjort och bäst av allt, att jag inte köpte några böcker... Läslusten är det inget fel på i alla fall så jag får bara ta mig i kragen och försöka komma ikapp så gott det går under vecka 18.

söndag 28 april 2019

Läsplanering vecka 18

Jag har kikat på väderprognosen för kommande vecka och det ser ut att bli lite svalare vissa dagar. Det blir i alla fall så pass mycket svalare att jag nog kommer att hålla mig inomhus för att slippa frysa (jag är ju väldigt frusen av mig). Och om jag måste hålla mig inomhus så lär jag få gott om lästid de dagarna hoppas jag. Vi har inte heller nånting speciellt inplanerat (än så länge i alla fall), utan maken får hålla på och påta utomhus och göra i ordning för sommaren så kan jag sitta inne och läsa.Just nu behöver jag verkligen ägna mig åt läsningen eftersom jag hamnat lite efter och ska försöka komma ikapp igen och samma gäller faktiskt också recensionerna.


Det jag tänkt läsa under vecka 18 är



Larona av Karolina Bjällerstedt Mickos
Läser jag just nu och det är nog lite på håret om jag hinner läsa klart idag eller inte











Tigeröga av Bettina Bieberstein Lee












En ensam färd av Göran Redin












Aisha av Jesper Stein









Vad ska du läsa under kommande vecka?



En smakebit på søndag - Larona


Hittills har det varit en superbra helg. Det har varit så varmt att vi kunnat ha ytterdörren öppen hela dagarna och pojkarna (katterna) har kunnat vara ute i kattgården så mycket de velat. Illrarna har fått tillbringa dagarna ute i illergården och det har de ju tyckt har varit jättehärligt. Det börjar nu bli dags för dem att flytta ut helt och tillbringa sommaren utomhus. Maken och jag har njutit lika mycket av det fina vädret, han har fixat och donat i trädgården och jag har faktiskt inte behövt ha dubbla tröjor på mig utan har kunnat skala av mig ett lager och det allra skönaste har varit att inte behöva ha tjocka strumpor på utan jag har äntligen kunnat vara barfota. Jag har hunnit läsa en hel del och hoppas att jag hinner läsa mycket på söndagen också. Men söndagen börjar med  En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det hela går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

--------------------

Min smakbit kommer från sidan 8 i Larona av Karolina Bjällerstedt Mickos (titeln är länkad till Bokus och där finns mer info om boken)

"Dörrarna öppnades. Härolden kom in och stötte med sin långa käpp i golvet för att äska den tystnad som redan fanns. Snabba, ryckiga steg hördes. Och så kom Kungen. Alla bugade sig. Ceremonielet föreskrev att Kungen skulle stanna innanför dörren och buga sig tillbaka för att återgälda sina lydregenters hälsning och därigenom befästa Federationen. Men den här gången stannade Kungen inte utan gick bara vidare mot sin plats vid matbordet. Förvånad följde jag den långa, magra gestalten med blicken. Något var fel. Den blå juvelen i guldkronan satt inte mitt för hans panna som den skulle, utan ovanför vänster ögonbryn. Dessutom hängde kungamanteln av djupblå sammet så snett att fållen släpade i golvet på ena sidan och vippade upp på den andra för varje steg. När Kungen själv försökte rätta till det såg jag och många andra med mig att hans spetsprydda manschetter var ostrukna.
Men det som verkligen fångade vår uppmärksamhet var ögonlappen. När Kungen nådde sin plats vid andra bordsänden och vände sig mot de församlade, kunde ingen undgå att se det: Kungen hade glömt att sätta in sitt öga av emalj. I stället täcktes ögonhålan av en enkel, svart tyglapp. Ett sus gick igenom salen."

---------



OBS! Har du sett att jag lottar ut ett ex av Ewa Klingbergs Där rosor faktiskt dör här på bloggen?  Anmälan och regler finns HÄR


lördag 27 april 2019

Recension: Mantor av Karolina Bjällerstedt Mickos

Titel: Mantor
Serie: Till Esperani del 1
Författare: Karolina Bjällerstedt Mickos
Format: Häftad
Antal sidor: 332 sid
Förlag: Fafner förlag
Recensionsexemplar

"Vem är Esperani som alla på teatern Fågelgården pratar om? Och vilka är fritänkarna, vars torn bränns ner varje år på Vårfestens afton?
Mantor är en ung adelsman som flyr från ett krig som hans land utkämpat i generationer. Han byter identitet och blir flöjtist på en teater i det fjärran Pyros, ett kulturellt och religiöst centrum där teaterkonst och gudsdyrkan är intimt sammanflätade. Mantor har kommit undan kriget, en i Pyros lurar andra faror. Templet och Högsta prästinnan håller staden i ett järngrepp. På teatern kokar det av intriger och snart är Mantor indragen i jakten på en mördare. Men vem kan han egentligen lita på?"

-------------------


Jag fick ett erbjudande om den här boken redan förra året för att förläggaren/redaktören tyckte att den skulle passa mig men hur nyfiken jag än var så kunde jag inte ta emot den då, jag hade alldeles för många andra böcker som skulle läsas. Som tur är så gav han sig inte utan jag fick ett nytt erbjudande för ett tag sen och nu fanns det äntligen utrymme för mig att tacka ja. Mantor är första delen i en trilogi och en nyutgivning av de här böckerna.

Jag hade inga förväntningar på den här boken förutom att förläggaren sagt att han tyckte om den här trilogin och trodde att den nog skulle passa mig också. Även om jag numera läser lite mer fantasy så är det ändå en av genréer som jag läser minst av. Nu visade sig den här boken inte riktigt motsvara min bild av fantasy, snarare fick den mig att tänka på riddarsagor som utspelar sig på medeltiden. Om det inte vore för en del namn osv så hade jag faktiskt trott att det här snarare var en historisk roman. Att berättelsen utspelar sig i teatermiljö får mig också att tänka på medeltiden.

Huvudpersonen Mantor är inte riktigt min typ av person, än så länge i alla fall, han är lite för naiv och självcentrerad. Som tur är så finns det andra mer intressanta karaktärer i berättelsen så jag behöver inte reta mig alltför mycket på Mantor utan kan istället koncentrera mig på de andra.

Jag är fascinerad av den här berättelsen och gillar verkligen att läsa fantasy som ändå är så nära vår verklighet som Mantor är, det är nämligen den typen av fantasy jag tycker bäst om. Eftersom jag redan har de andra delarna också hemma så kan jag snart ta itu med del 2, Larona, och det ser jag verkligen fram emot!

Tack Fafner förlag för rec.exet!

Jag har bjudit på en smakbit från boken i ett annat inlägg HÄR

Mantor finns att köpa hos t ex

Adlibris Häftad/E-bok
Bokus Häftad/E-bok
CDON Häftad




TÄVLING!


Dags för en liten tävling igen! Jag råkade få ett extra ex av  Där rosor faktiskt dör av Ewa Klingberg (titeln är länkad till recensionen där det finns mer info om boken) och enligt ök med Historiska media, lottar jag nu ut dubletten

För att delta  ska du

1. Svara på frågan " I vilken stad utspelar sig berättelsen?" i kommentarerna här på bloggen
2. Ge mig tips på feelgoodromaner jag borde läsa
3. Tipsa om utlottningen på blogg och/eller sociala medier (och tala om i kommentarerna var du har gjort det)
4. Lämna din mailadress så jag kan kontakta dig om du vinner

Tävlingen går ut torsdagen den 2 maj kl 23.59.

LYCKA TILL!


Veckans bokmärke vecka 17


Vad har du mellan sidorna den här veckan? Är det senaste kvittot från ICA, ett gem från jobbet eller kanske du också alltid använder ett bokmärke? Är det inte dags att visa upp vad du använder just nu? Eller kanske du är som jag, samlar på bokmärken? Oavsett vad du använder, visa upp det! Lägg gärna en länk i kommentarerna så jag också kan se vad du har mellan sidorna.

---------------------

Den här gången blir det ett ganska nytt egentillverkat bokmärke


Jag fick ett rec.ex för ett tag sedan och instucken i boken fanns en bit tunn kartong med en hälsning från författaren. Det bästa var att högst upp var en stjärna instansad ur kartongen så jag insåg direkt att det skulle bli ett bra bokmärke. Jag satte fast ett gammalt skosnöre så kunde ja använda kartongbiten som bokmärke i just den boken och det funkade toppenbra. Det bästa var nog att det här bokmärket passar ganska perfekt till just den boken


50 myter om hållbarhet av Jessica Cederberg Wodmar







  


fredag 26 april 2019

Helgläsning vecka 17

Det har varit en en lite ledsen vecka i och med att vår illerpojke Pettsson till slut blev så sjuk att han fick somna in på torsdagen så den här helgen har vi tänkt att ta det lilla lugna, låta djuren vara ute så mycket som möjligt och själva bara göra sånt vi har lust med. Fördelen med att maken numera är hemma hela tiden är ju att helgerna inte går helt åt till att göra allt det som måste göras men som  man inte hunnit med under veckan. Så den här helgen struntar vi i allt som vi borde och måste och gör bara sånt som vi har lust med och som vi mår bra av att göra. Det ska ju också vara fint väder hela helgen så då kanske jag kan vara ute lite utan att frysa häcken av mig, speciellt som solen ännu inte är så stark att jag behöver skydda mig extra mycket. Och självklart blir det också läsning (kanske sitta ute och läsa!)

Det jag tänkt läsa i helgen är





Arvet av Yrsa Sigurdardóttir
Läser jag just nu











Larona av Karolina Bjällerstedt Mickos












Tigeröga av Bettina Bieberstein Lee









Vad ska du läsa den här helgen?



Fem en fredag vecka 17: Rester


Det är fredag och dags att svara på frågorna i Elisamatildas Fem en fredag som den här gången handlar om rester.

1. Vad skulle du kunna laga med hjälp av det som just nu finns i ditt kylskåp?

Ojojoj, så pass mycket att det inte går att rada upp allt här men t ex olika typer av omelett,  olika typer av pastasås, olika slags sallader, osv osv

2. Vad blir det oftast kvar för rester hos dig?
Det är mycket sällan det blir rester och det som blir över när vi ätit vet vi precis vad vi ska göra av. När vi "lagar" (och inte bara värmer upp färdiga middagar från frysen) mat så brukar vi laga så pass mycket att det blir till en middag till in i frysen och om det någon gång sen är så lite kvar att det inte räcker till en middag så hanteras det så här: Vissa gånger gör vi en matlåda åt brorsan (som är singel) och lägger i frysen så han kan ta med sig nästa gång han hälsar på (när maken fortfarande jobbade så blev det en matlåda till honom), ibland blir det lunch till nästa dag. Är det bara t ex ris så har vi en "uppsamlingspåse" i frysen där det läggs och när det är tillräckligt i påsen så använder vi det istället för att koka nytt eller så gör vi risotto av det. Men det mesta hanteras direkt och/eller läggs in i frysen för senare användning.

3. Kan du koka soppa på en spik?
Det är så jag oftast lagar mat. Recept använder vi oftast bara första gången när vi vill göra en specifik maträtt. Hittepå är det roligaste och bästa för oss, samma maträtt smakar nog aldrig exakt likadant.

4. Tar du med dig mat i doggy bag om du ätit ute?
Blir det mycket kvar på tallriken och det inte är alltför geggigt och inte är fisk/skaldjur så tar jag en doggy bag.

5. Sorterar du ditt matavfall?
Det är nästan en självklarhet när man bor i villa. 

Veckans citat vecka 17





torsdag 25 april 2019

Helgfrågan vecka 17


Det är snart dags att lägga sig i soffan och titta på Antiques Road Trip men jag tänkte svara på Mias Helgfråga innan programmet börjar. Den här veckan handlar frågorna om Årets bok och Mia vill veta

Vad tycker du om nomineringarna? Var det rätt böcker? Vilken bok saknade du??
Bonusfråga:Hur många av dessa har du läst?

---------------

Jag är skittråkig eftersom jag int bryr mig speciellt mycket om det här med olika priser osv. Jag engagerar mig alltsåinte speciellt mycket i det här och eftersom jag inte heller har läst speciellt många av böckerna så kan jag inte heller uttala mig om nomineringarna. 

Har läst 2, Det som göms i snö och Pachinko och har 1, Silvervägen, oläst i läsahögen.





Kulturkollos veckoutmaning vecka 17: Det glömmer jag aldrig!



Den här veckan tänkte jag delta i Kulturkollos veckoutmaning igen. Utmaningen lyder

Veckans utmaning handlar om det där oförglömliga tv-minnet som för evigt etsat sig fast i ditt medvetande.

---------------
För mig är det speciellt två tv-sändningar jag direkt tänker på

1. World Trade Center 11 september 2001 när de två flygplanen flög in och tornen kollapsade

Jag jobbade själv inom flyget då och från min plats kunde jag se in i tv-rummet. Vår produktionsledare hade precis gått in för att ta en mugg fika och läsa morgontidningen och satte på tv:n när filmen med flygplanen visade. Det vi hörde var ett jättevrål "KOM HIT ALLIHOPA! DET HÄR ÄR INTE KLOKT!"  och självklart sprang vi alla dit och fick se filmen. Dagarna efter blev det inte mycket jobbat, alla gjorde det absolut nödvändiga och resten av tiden satt vi och följde nyheterna från New York. Det blev ju lite extra uppståndelse eftersom det var branschfolk så att säga och det diskuterades ingående om flygplansmodeller, flygbolag, orsaker (innan man visste att det var en terroristattack)



2. Tsunamikatastrofen i Thailand 2004-12-26
För min del blev det egentligen början av januari 2005. Jag låg på sjukhus då och hade legat nersövd ett tag och när jag hade vaknat och började titta på tv och läsa tidningar (i början av januari 2005) så var allt om tsunamin. Det var helt surrealistiskt. Ett tag funderade jag faktiskt om jag verkligen var vaken eller fortfarande låg nedsövd och bara hallucinerade.


Hett i hyllan #193

Dags att visa upp hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

-------------

Ett loppis/secondhandfynd igen

Den amerikanska flickan av Monika Fagerholm (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext

"Hösten 1969 i Trakten. Livet rämnar. Den amerikanska flickan Eddie hittas drunknad och hennes vän Björn har hängt sig.
Från denna händelse strålar berättelserna i romanen ut, till och från olika platser, med Trakten som knutpunkt. Historien går som en skimrande vacker, dov och mörk tråd genom tiden - det vävs rykten om den, viskas, fantiseras...
Och när Sandra och Doris från Trakten några år senare börjar rota i historien och rekonstruerar den slutar det med en ny tragedi.
Den amerikanska flickan är en roman om ung bråd död, svek och bedrägerier, om kärlek och brustna förhoppningar skriven på ett språk som saknar motstycke, vidunderligt, träffsäkert och humoristiskt."

Den här boken har getts ut både 2005 och 2012, jag har utgåvan från 2005. Jag köpte boken innan jag började blogga, dvs före 2012.Sen har den hamnat i bakersta ledet i pocketbokhyllan och jag hade faktiskt helt glömt bort att jag ens hade den. Just nu känner jag mig inte speciellt sugen på den, men vem vet, kanske att jag känner vid ett senare tillfälle att jag vill läsa den. Just nu känns den i alla fall inte som en bok som jag jättegärna skulle vilja läsa.

onsdag 24 april 2019

Överraskningspost

Idag dök det upp en liten överraskning i brevlådan och det var ett mycket välkommet överraskningsexemplar som jag hade på min önskelista ända sen jag såg att den skulle ges ut.


Och bergen skall rämna av Erika Olofsson Liljedahl (Historiska media)



Sammanfattning Påskutmaningen


Dags för slutresultatet för mig i Mias Påskutmaning. Det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig, men så är det ju ibland.

Min läsning under påskhelgen

2019-04-18:   55
2019-04-19: 205, läst ut 1 bok
2019-04-20:   16
2019-04-21:   74
2019-04-22: 217, läst ut 1 bok

LÄSNING TOTALT: 567 sidor, 2 böcker utlästa

Omslagsonsdag: Grönt gräs


I vanliga fall bryr jag mig inte så mycket om utsidan utan det är insidan som räknas, men när det gäller böcker så är ju omslaget det första man ser. Så på onsdagar visar jag upp omslag efter ett givet tema. Det är bara omslaget som gäller, innehåll och titel spelar ingen roll.
Vill du också vara med och visa upp omslag så lägg en länk i kommentarerna så jag hittar dig sen. Du har hela veckan, fram till nästa onsdag att lägga upp dina omslag.


Jag tycker det är enormt skönt att det äntligen börjar bli lite varmare, det är ljust ute och gräsmattan börjar bli lite grönare. Jag kan äntligen vara barfota hemma så nu längtar jag efter att kunna vara barfota ute också. Det var när jag tänkte på det som jag bestämde mig för dagens tema, som är

GRÖNT GRÄS

----------------------

Jag hittade en massa gräs på mina omslag men märkligt nog var det gräset ofta allt annat än grönt. Självklart hittade jag sen grönt gräs också