torsdag 20 augusti 2020

Helgfrågan vecka 34


Jag fick stiga upp väldigt tidigt idag också och hade tänkt mig att ta sovmorgon imorgon. Men så blir det inte, visserligen får jag sova lite längre än de senaste dagarna, men inte tillräckligt för att kunna kalla det sovmorgon. Jag får helt enkelt skjuta på sovmorgonen till lördagen och då finns det ingen makt i världen som kan få upp mig tidigt.
Eftersom det är torsdag så är det dags att svara på Mias Helgfråga. Den här gången vill hon ha svar på följande frågor

Brukar du namna dina böcker? 

Bonusfråga: Håller ni fortfarande på Folkhälsomyndighetens rekommendationer ang. Corona?

--------------

Nej, jag namnar inte mina böcker. De flesta (jag behåller såklart en del) av dem går ju så småningom vidare till nya ägare och det är då onödigt att jag skriver dit mitt namn

Oja! Jag tillhör riskgrupp (och skulle troligtvis inte överleva om jag blev smittad) och har levt i självvald karantän sen mars och kommer att fortsätta med det ett bra tag till.  Det enda jag åker till är mina läkarbesök och provtagningar, resten får maken ta hand om och han är väldigt noga när han är ute, han är väl medveten om riskerna. Jag är faktiskt en av dem som tycker att Folkhälsomyndigheten varit alldeles för lama och inte tagit i tillräckligt med sina rekommendationer.

6 kommentarer:

 1. precis, många böcker vandrar vidare.

  SvaraRadera
 2. Jag tror alltför många fortfarande inte har insett att det finns människor i den egna bekantskapskretsen som på allvar riskerar att dö om de smittas av covid-19.

  SvaraRadera
 3. onödigt att skriva namn i böckerna. rekommendationerna är nog bra om särskilt om alla vore solidariska och följde dem. det handlar ju mycket om personligt ansvar och hänsyn

  SvaraRadera
 4. Jag namnar inte heller men gjorde det för länge sen. Nu känns det onödigt att göra det. Håller med Mrs Calloway om rekommendationerna och svårigheterna kring det.

  SvaraRadera
 5. Förr behöll jag varandra bok men nu får en del faktiskt vandra vidare.
  Bäst att du håller dig på behörigt avstånd från folk.

  SvaraRadera
 6. Men vet du, jag tror faktiskt detta med mask snart kommer att krävas även här. På ett sätt kan jag inte förstå hur något som åtminstone till viss del kan minska smittspridningen kan vara annat än positivt. Tror det snarare får fler att förstå allvaret, för det måste vi alla verkligen försöka göra, i omtanke om varandra.

  SvaraRadera