fredag 14 augusti 2020

Recension: I skuggan av sektor 5 av Simon Häggström

Titel: I skuggan av sektor 5
Serie: Människohandelsgruppen
Författare: Simon Häggström
Format: Inbunden
Antal sidor: 376
Förlag: HarperCollins Nordic
Recensionsexemplar

"I Ferentari i sektor 5 sliter artonåriga Loredana hårt för att få ihop pengar till sin familj. Men tillvaron som prostituerad i Bukarests slum är tuff, och när hon blir lovad ett liv i lyx i Sverige nappar hon direkt.
Sjuksköterskan Lina blir misstänksam när hon träffar en misshandlad kvinna från Rumänien. Några veckor tidigare hade hon en patient med liknande skador, båda kvinnorna har dessutom en uppseendeväckande tatuering. Vad har hänt dem? Sanningen visar sig vara långt värre än Lina kunnat föreställa sig.
Runt om i Stockholm finns lägenhetsbordeller som drivs av män som köper och säljer kvinnor som handelsvaror. Markus Lundström och Natalia Volotkova vid människohandelsgruppen är ett av dessa nätverk på spåren. Men de kör fast och Natalia tar saken i egna händer - ett beslut som visar sig bli lika livsfarligt som effektivt."

-----------

I skuggan av sektor 5 är andra, fristående delen i serien om Människohandelsgruppen. Jag läste första delen för ca ett år sen när den kom och gillade den så det var ett lätt beslut att fortsätta följa serien.

Än en gång slås jag av hur trovärdig den här serien är. Berättelsen är ju fiktiv men baseras på författarens egen erfarenhet som kriminalinspektör vis människohandelsgruppen och det märks på många olik sätt. Handlingen i den här boken är minst sagt aktuell med tanke på allt som hänt bara det senaste halvåret - sprängda bordellverksamheter, kändisar som åkt fast för sexköp osv osv. Det kanske bästa med att det ändå är en fiktiv berättelse är att man kommer nära händelserna och engageras av människoödena.

I skuggan av sektor 5 är en fiktiv berättelse baserad på verkligheten och som sådan också en viktig del i rapporteringen om sex- och människohandel. Det här är en skrämmande aktuell och viktig berättelse i högt tempo och jag vill definitivt fortsätta att följa Markus och Natalias arbete i männskohandelsgruppen.

Tack HarperCollins Nordic för rec.exet!Min recension av första delen i serien

Flickorna som sprang

I skuggan av sektor 5 finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar