söndag 9 augusti 2020

Recension: Renoveringsobjekten av Eli Åhman Owetz

Titel: Renoveringsobjekten
Författare: Eli Åhman Owetz
Format: Inbunden
Antal sidor: 282
Förlag: HarperCollins Nordic
Recensionsexemplar

"Susanne har brutit upp från sitt äktenskap med Erik och jobbet på arkitektfirman i Stockholm. Ett frilansuppdrag i sommarvackra Roslagen blir en chans att börja om, men det visar sig snart bli mer komplicerat än hon kunnat ana.
Det låter som en arkitekts drömuppdrag, att rita om en gammal skofabrik till ett lyxigt konferenshotell. Susanne flyttar in i lägenheten ovanpå den avfolkade orten Grävinges nedlagda Konsumbutik. Men så avslöjar uppdragsgivaren att det ingår i planerna att riva alla husen på Fabriksgatan, och det ska i det längsta hållas hemligt för hyresgästerna som bor där. En av dem är Ingegärd, som har bott i Grävinge i hela sitt liv och som bjuder Susanne på kaffe med sockerkaka och skarpa iakttagelser. Och där finns också fastighetsskötaren Conny som väver bilinredningar på fritiden. Han som är femton år yngre än Susanne men som får henne att skratta mer än hon gjort på väldigt, väldigt länge.
Ju mer Susanne lär känna sina grannar, desto mer omöjligt blir uppdraget. Hon är i desperat behov av jobbet, fast hur ska hon kunna förråda sina nya vänner?"

------------------------

Renoveringsobjekten är en fristående fortsättning på hennes förra bok, Brevvännerna, som jag inte har läst. Jag har läst en annan bok (länk till recension längre ner på sidan) av den här författaren och den tyckte jag väldigt mycket om för den kombinerade ett par av mina andra intressen på ett perfekt sätt. Den här boken dök upp som en överraskning och den kom vid precis perfekt tillfälle när jag som bäst behövde nånting lättläst och positivt att drömma mig bort med

De böcker jag hittills läst av den här författaren har utspelat sig på landsbygden och det gillar jag, det känns som en perfekt bakgrund till en feelgoodberättelse som också gör att berättelsen känns äkta och trovärdig. Jag kan verkligen relatera till känslorna när man flyttar från en stad till en liten ort ute på "vischan" och  träffar på människorna där.

Det jag framför allt uppskattar med den här boken är den varma och mysiga stämningen och de genuina människorna i Grävinge. Jag var redan tidigare sugen på att läsa fler böcker av den här författaren men det blev inte av då, men nu ska jag nog ta tag i det igen och se till att skaffa och läsa fler av den här författarens böcker.

Tack HarperCollins Nordic för rec.exet!


Min recension av en annan bok av den här författaren

En sommar på luffen

Mer info om författaren och hennes böcker hittar du på Eli Åhman Owetz websida

Renoveringsobjekten finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar