torsdag 13 augusti 2020

Hett i hyllan #261


Jag ska snart iväg till Enköping för röntgenundersökning men innan jag åker så hinner jag precis delta i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
--------------------

Bokreafynd igen

Arvet efter dig av Jojo Moyes
Baksidestext:
"Det ha gått arton månader sedan Will Traynor valde att avsluta sitt liv på Dignitaskliniken.
Lou Clark blev ensam kvar, och nu tampas hon med skuldkänslor över att hon inte lyckades förmå Will att fortsätta leva, samtidigt som hon själv ställs inför en hel rad nya utmaningar.
Hon lovade Will att våga mer och att leva sitt liov fullt ut. Men hur? Och om man upplevt att kärleken ibland lämnar en med outsäglig sorg och saknad, vågar man då bli kär igen?
Jojo Moyes uppföljare till succéromanen Livet efter dig är fylld av stora känslor, humor, svåra val och en stor dos igenkänning."
------------------------
Den här köpte jag 2017 på rea-på-rean på sluttampen av Bokrean det året. Jag hade läst Livet efter dig och även om jag inte tyckte den var så fantastisk som många andra tyckte, så tänkte jag att det vore kanske värt ändå att läsa uppföljaren, kanske att jag skulle tycka bättre om den.  Och om inte annat så skulle den i alla fall fungera som en lättläst mellanbok att läsa mellan tyngre böcker. Så blev det alltså inte och jag måste medge att när jag nu läser baksidestexten så är jag inte det minsta sugen på att läsa den här boken. Vi får väl se om jag läser den vid något tillfälle eller om den åker ner i utrensningslådan.

7 kommentarer:

 1. denna har jag också oläst i bokhyllan...

  SvaraRadera
 2. Jag såg Livet efter dig som film och jag tror att den här typen av böcker passar mycket bättre som film för mig.

  SvaraRadera
 3. Jag läste Livet efter dig och tyckte om den men har inget intresse av uppföljarna.

  SvaraRadera
 4. Den här har jag läst, men den tredje delen står oläst i hyllan

  SvaraRadera
 5. Livet efter dig tyckte jag var bra, men den här har jag inte läst och det kommer jag troligen inte att göra.

  SvaraRadera
 6. Jag tyckte jättemycket om den här boken! Är betydligt bättre än första boken i serien tycker jag själv. Men smaken är som baken förstås. (Ännu bättre är Jojo Moyes böcker utanför den här serien om Lou Clark.)

  SvaraRadera
 7. Jag gillade Livet efter dig men vet inte heller om jag är sugen på denna.

  SvaraRadera