lördag 28 december 2019

Recension: Alla älskar Bianca av Birgitta Bergin

Titel: Alla älskar Bianca
Författare: Birgitta Bergin
Format: Inbunden
Antal sidor: 351
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

"Bianca är en person som alla älskar. Hon är oemotståndlig, hemlighetsfull och vacker. Men vad är det hon döljer? Och vem älskar Bianca mest?
Tre par anländer till Thorskogs slott för en lyxig helg i slottets magnifika salar. Under ett intensivt dygn tvingas en man konfrontera sitt dolda förflutna, en hustru gör något hon för evigt ångrar, en ung kvinna tvingas se sin älskares sanna väsen och en dagbok avslöjar precis det ingen vill veta - allt medan Bianca gör upp med sitt liv."

----------------------------

Jag har läst ett antal av Bergins böcker och gillat allihopa. Alla älskar Bianca dök upp som en överraskning i brevlådan och det blev jag glad över för när jag läste baksidestexten så lät den som en bok för mig.

Trots baksidestexten hade jag egentligen ingen aning om vad jag kunde förvänta mig - skulle boken vara en feelgoodroman, en relationsroman, romance eller något annat. Den visade sig vara en underhållande blandning av allt det där med en lite mörkare underton.

Man kommer ganska snabbt underfund med att det döljer sig något lite mörkare under den glättiga, glada ytan både hos Bianca och själva berättelsen. Samtidigt förtar det mörka inte på något sätt Biancas livslust och hennes väldigt realistiska, men optimistiska, sätt att se på livet. Jag fastnade väldigt snabbt för henne och hennes syn på saker och ting. Det finns gott om andra karaktärer också i boken, och de skiftar över hela skalan av vilka man tycker om eller inte tycker om, eller är likgiltig för.Trots att det faktiskt är ganska många personer inblandade så hade jag inga problem med att hålla isär dem och deras bakgrundsberättelser.Varje speciell person/relation/hemlighet är på något sätt länkad till Bianca. När så alla hamnar på samma ställe under en helg blir berättelsen enormt underhållande med förvecklingar, missförstånd och en massa skratt. Den helgen påminner mig lite om något avsnitt av vissa såpoperor, där händelserna är så uppskruvade att man till slut inte kan annat än att skratta åt all dramatik och alla förvecklingar. Det som också imponerar är författarens förmåga att få ihop en berättelse med så många trådar och sen lyckas binda ihop det hela utan svårighet och utan att jag som läsare tappar bort mig en enda gång.

Alla älskar Bianca är en välskriven, snabbläst bladvändare som jag tycker är svår att kategorisera. På ett sätt kan man nog räkna den här boken som underhållande feelgood i högt tempo, men samtidigt innehåller den tillräckligt med både skratt och mörker för att göra den riktigt speciell med en alldeles egen röst. Och även jag älskar Bianca!

Tack Bokfabriken för rec.exet!Mer info om författaren och hennes böcker finns på Birgitta Bergins websida

Andra böcker av Birgitta Bergin jag läst och recenserat

Fångad i Marbella
Ett oemotståndligt förslag
En oemotståndlig affär
Ett oemotståndligt begär
Holländarn
Toktanten

Alla älskar Bianca finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden

2 kommentarer:

  1. Relationsromaner är intressanta att läsa och denna låter väldigt tilltalande. Har aldrig läst något av Berglin innan. Kanske blir detta en första?

    SvaraRadera
  2. Har läst den. Så bra, men smått rörig då de byter perspektiv mellan de olika karaktärerna.

    SvaraRadera