torsdag 29 december 2016

The Twelve Days of Christmas - dag fem

Nu har vi varit och shoppat igen men idag blev det inga böcker, istället blev det en massa te. Jag har ett reservförråd av billig löste, men tyvärr är den så äcklig att när jag väl kommit så långt att jag måste börja dricka den så är det akut kris.

Jag hann såklart inte fixa alltför mycket innan vi skulle iväg så mitt deltagande i Ugglan&bokens utmaning The Twelve Days of Christmas får bli först nu. Man ska då ge ett boktips efter ett givet tema som kommer från verserna i den engelska julvisan The Twelve Days of Christmas.
Dagens vers lyder"On the fifth day of Christmas,
my true love sent to me
Five golden rings,
(Four calling birds,
Three French hens,
Two turtle doves,
And a partridge in a pear tree")

och utmaningen från Ugglan&boken blir:

Temat för The Fifth Day of Christmas blir därför guld eller något gyllene eller ringar (eller något annat smycke).

Uppgiften för dig som vill vara med är alltså att tipsa om en bok på ett av dessa teman, antingen i bokens titel eller innehåll. Skriv ett eget inlägg om du vill, eller lämna en enkel kommentar här i inlägget. 

-----------

Dagens tema var lite svår tycker jag, men något ska man väl alltid kunna hitta. Den här gången kunde jag inte hitta något bland mina lästa böcker så då fick det bli en oläst som finns i bokhyllan

Medicis ring av Jan Mårtenson (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)
Trots att jag alltså ännu inte läst den här boken så är jag helt övertygad om att den är bra. Det är ju en Homandeckare!  Jan Mårtensons antikhandlare Johan Kristian Homan har en speciell plats i mitt hjärta och jag bara måste läsa en lite då och då. Ibland behöver man en deckare utan alltför mycket våld och blod. 

7 kommentarer:

 1. Gillar omslaget! Nu får jag snart ta och läsa en Homandeckare, så mycket som du pratar om dem.

  SvaraRadera
 2. Av någon anledning har jag aldrig läst något av denna författare, trots att han skrivit så många böcker. Får ge honom en chans någon gång i framtiden.

  SvaraRadera
 3. Det märks att man inte varit så aktiv bokbloggare, har ingen aning om vad det är för utmaning.

  SvaraRadera
 4. Jag har bara läst en Homan-deckare (Mord i Havanna) och jag tyckte att den var en stor besvikelse. Men det kan ju finnas andra som är bättre.

  SvaraRadera
 5. Mårtensson har varit ett kärt sällskap på landet om somrarna.

  SvaraRadera
 6. med mjölk och socker går teet ner

  SvaraRadera
 7. Har faktiskt aldrig läst nån av hans deckare. Tack för tips!

  SvaraRadera